Home > Brand in dichtgetimmerd gebouw in Wessem

Brand in dichtgetimmerd gebouw in Wessem

feb 15, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De brandweer is rond 20:20 uur met meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker uitgerukt om het vuur te bestrijden in het dichtgetimmerde gebouw van de Mutsaersstichting aan de Thornerweg.

De brandweer heeft er rekening mee gehouden dat er bij de brand asbest vrij zou komen, maar daar blijkt rond 21:30 uur geen sprake van te zijn. “Het gebouw is in 2021 volledig gesaneerd”, weet een woordvoerder van de brandweer te melden.

De rook die vrijkomt bij de brand waait in de richting van de kern van Wessem en ook richting de A2, meldt de brandweer. De Thornerweg en enkele straten in de omgeving zijn afgezet. Wie last heeft van de rook, krijgt het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Omdat het gebouw leegstaat, gaat de brandweer er niet van uit dat er iemand in het gebouw aanwezig is. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend. Wel gaat de brandweer ervan uit dat het gebouw helemaal uitbrandt. “We zijn het gebouw uitgegaan, omdat het toch te onveilig is voor onze mensen”, zegt de woordvoerder. “We blussen nu alleen nog vanaf de buitenkant.”

Bron: 1Limburg Nieuws