Home > Geneet van ’t Laeve in Groningen: ‘Kippenvelmoment’

Geneet van ’t Laeve in Groningen: ‘Kippenvelmoment’

feb 16, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Op het carillon van de Martinitoren werd het nummer gespeeld.

Dat gebeurde op verzoek van Bert Jorritsma: Limburger in hart en nieren, maar momenteel woonachtig bij zijn geliefde in Haren. “Vanwege het coronavirus werk ik momenteel in het noorden”, legt Jorritsma uit.

De uit Limbricht afkomstige Jorritsma is ieder jaar in het zuiden te vinden. Dit jaar is er geen carnaval en dat doet hem pijn. “Het ergste wat er is”, zegt Jorritsma. Hij verzocht beiaardier Auke de Boer van de Martinitoren om dit nummer te spelen. Dat vond de beiaardier een sympathiek idee. “De melodie van is natuurlijk fantastisch. Alle Groningers horen wat ze normaal nooit zouden horen. In Limburg zijn we er trots op”, aldus Jorritsma.

De afstand tussen Groningen en Maastricht bedraagt zo’n 340 kilometer. “Zo’n groot verschil en dan is er toch nog iets van een carnavalsgevoel. Dat vind ik geweldig. Daar doen we het voor”, vertelt Jorritsma tevreden.

Het moment dat de eerste klanken uit de toren te horen waren omschrijft Jorritsma als een kippenvelmoment. “Ik was helemaal verbouwereerd. Samen met een kameraad heb ik boven meegezongen. Dat was echt leuk. Dit biedt troost en zorgt voor verbinding in deze verschrikkelijke tijd.”

Jorritsma koos omdat dit nummer voor hem gaat over genieten in het algemeen: “We hebben een ellendig jaar achter de rug. Ondanks alle tegenslagen is het belangrijk om ook te genieten.”

Bron: 1Limburg Nieuws