Home > Limburgse bedrijven maken flink gebruik van coronasteun

Limburgse bedrijven maken flink gebruik van coronasteun

feb 16, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van het voor de Statistiek (CBS).

Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven maakte vorig jaar gebruik van een van de coronasteunmaatregelen. Vooral ondernemers uit Noord-Holland en Limburg deden een beroep op deze financiële regelingen om hun bedrijf overeind te houden. Als je op gemeentelijk niveau kijkt in Limburg heeft in Roermond 64,5 procent van de bedrijven gebruik gemaakt van coronasteun. Vaals (63,9 procent) en Maastricht (61,6 procent) volgen.

Vooral onder horeca-ondernemers wordt flink gebruik gemaakt van coronasteun. Landelijk heeft zo’n driekwart van de horecabazen financiële overheidssteun ontvangen. De gemeente Beesel voert de provinciale ranglijst aan. Daar heeft 88,9 procent van de horecabedrijven geld gekregen uit minimaal één steunmaatregel. Roermond volgt met 84,7 procent. Weert staat met 82,5 procent op de derde plek.

Het statistiekbureau bekeek voor haar analyse hoeveel bedrijven in het afgelopen jaar minimaal één steunmaatregel kregen. Ze keken alleen naar bedrijven met twee werkzame personen of meer, omdat zzp’ers relatief weinig gebruik maken van deze regelingen.

Van de zzp’ers kreeg vorig jaar ruim een kwart coronasteun. Zij maken vooral gebruik van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

Bron: 1Limburg Nieuws