Home > Vaccinatielocatie verhuist naar Noordhal MECC

Vaccinatielocatie verhuist naar Noordhal MECC

feb 16, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Met de verhuizing vergroot de GGD Zuid Limburg de test- en vaccinatiecapaciteit. De nieuwe prikplek is vanaf woensdag geopend voor bezoekers.

Toen de GGD eind 2020 de opdracht kreeg versneld aan de slag te gaan met vaccineren, koos GGD Zuid Limburg ervoor de XL-testlocatie op het MECC-terrein in Maastricht uit te breiden tot test- én vaccinatielocatie. Om flink op te kunnen schalen is het vaccinatiegedeelte verplaatst naar de Noordhal. Waar de XL-locatie zeven vaccinatielijnen telde, zijn er in de Noordhal twaalf vaccinatielijnen gerealiseerd. In totaal zijn deze goed voor een maximale capaciteit van 2000 vaccinaties per dag.

“We zijn er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de aanpak van corona door het faciliteren van het vaccineren”, zegt MECC-directeur Rob van de Wiel. “Dat maakt de mogelijkheid voor het bijwonen van congressen, beurzen en evenementen aanzienlijk groter en daar verlangen we uiteraard met smacht naar.”

De GGD gaat extra borden plaatsen zodat bezoekers zich niet vergissen tussen de twee locaties. Ook worden verkeersregelaars ingezet voor een goede doorstroom van het verkeer. De nieuwe prikplek is zeven dagen per week geopend en is bereikbaar via de hoofdingang van het MECC.

Bron: 1Limburg Nieuws