Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Luuk Hoiting: 'Coronabreak op juiste moment voor Lions'
maandag 05 april 00:00

Hoiting deed zijn uitspraken in het L1-programma .

Door de coronacrisis werd de nationale handbalcompetitie afgelopen najaar al snel gestaakt. Begin januari begonnen de ploegen weer met trainen en in maart werd de nationale competitie weer hervat. Sinds die hervatting doet Kembit-Lions het goed. De ploeg uit Sittard-Geleen staat na acht wedstrijden bovenaan met slechts één nederlaag. "We zitten nu in een reeks van vier hele krachtige wedstrijden die we allemaal overtuigend hebben gewonnen."

En die goede hervatting is opvallend, want Kembit-Lions presteerde afgelopen najaar een stuk slechter. "We zijn het seizoen klote gestart. In vier of wedstrijden hadden we maar drie punten en dat was niet bekend voor ons. Toen kwam de coronaperiode, maar je wist nu hoe we eruit zouden komen. Achteraf gezien kun je zeggen dat die coronabreak op het juiste moment is gekomen, want we zaten er echt niet lekker in."

Hoting zegt dat de Lions niet speciaal op iets hebben getraind. "We zijn wel blijven draaien, soms individueel, dan weer in tweetallen of soms met de hele selectie, met behulp van coronatesten. De trainer heeft daar een belangrijke rol in gespeeld en natuurlijk ook het bestuur die hebben gezorgd voor de faciliteiten."

Al snel werd besloten om de BeNeLeague niet meer te hervatten. Hoiting vindt dat jammer, maar ook wel begrijpelijk. "Het is natuurlijk mooi want dan ben je kampioen van België en Nederland tegelijk, maar maar in de situatie waarin we nu zitten is de landstitel iets om naar uit te kijken." Ondanks dat de competitie maar met vijf ploegen wordt gespeeld, ziet Hoiting het kampioenschap zeker als een prijs. "Het is een beetje dubbel, ik heb het mezelf ook afgevraagd. Het is een prijs, het is zeker anders, maar als je landskampioen kan worden, telt die schaal gewoon."

Toch wil Hoiting nog niet teveel denken aan de schaal. "We zijn er nog lang niet, we zijn wel lekker op dreef maar er moeten nog genoeg wedstrijden worden gespeeld. Als we zo doorgaan en naar onszelf blijven kijken kunnen zeker nog stappen zetten."

Het weer in Limburg
vrijdag 16 april 03:08 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 1.0 °C NNO 2 Min: 0 Max: 11
Evenementen