Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Roda JC en MVV eind april weer met beperkt aantal fans
dinsdag 06 april 00:00

Vanaf half april zijn er in heel Nederland pilots met testbewijzen voor evenementen en activiteiten. Bezoekers moeten een coronasnelttest en een negatief testbewijs kunnen overleggen om zo te bewijzen dat je geen corona hebt.

Op 30 april kunnen in stadion De Geusselt 900 toeschouwers het duel van MVV met FC Volendam bijwonen. "Wij zijn ontzettend blij met deze ontwikkeling", zo laat een woordvoerder van de Maastrichtse club weten. "We hebben hier maanden naar uitgekeken en in het begin van dit seizoen, samen met de fans, bewezen dat het op een veilige manier kan."

Ook in het Parkstad Limburg Stadion zijn ze erg blij om op de laatste dag van april 1950 fans te verwelkomen bij Roda JC - Jong AZ. "We vinden het geweldig dat dit weer kan en dat de gemeente Kerkrade hiervoor toestemming heeft gegeven. Het aantal van 1950 mensen is ongeveer de helft van het aantal seizoenkaarthouders dat we hebben. De aantallen zijn voorgeschreven vanuit de Rijksoverheid, wij hadden gehoopt op circa 4000 mensen", zo legt algemeen directeur Martijn Wismans uit. "Ervaring uit het begin van dit seizoen heeft uitgewezen dat we in staat zijn om dit te organiseren. Op dit moment zijn nog niet alle details bekend, die worden de komende tijd uitgewerkt."

Voor fans van VVV-Venlo en Fortuna Sittard zit het bezoeken van een wedstrijd er tijdens de testperiode van 15 tot en met 30 april nog niet in. Beide clubs spelen een uitwedstrijd. VVV speelt op 24 april uit tegen Sparta en in Rotterdam mogen 2000 toeschouwers op de tribunes zitten. Fortuna Sittard speelt een dag later in Den Haag tegen ADO. Bij dat duel zijn 1700 fans welkom. Bij de duels zijn geen aanhangers van de bezoekende club welkom.

Eerder werden er al zulke tests gehouden tijdens de voetbalwedstrijden NEC - De Graafschap, Almere City - Cambuur en de interland Nederland - Letland.

Eerder al, op 15 april, zijn SnowWorld in Landgraaf en Toverland in Sevenum het decor van jeugd- en sportactiviteiten waar in totaal 100 jongeren tot 18 jaar per lokatie worden toegelaten.

Het weer in Limburg
vrijdag 16 april 03:14 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 1.3 °C NNO 2 Min: 0 Max: 11
Evenementen