Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Video: Franssen wil zorgen van zich af judoën op EK
dinsdag 06 april 00:00

De laatste maanden stonden namelijk vooral in het teken van de zorgelijke toestand van haar vader.

Zo is haar vader herstellende van een hersenbloeding. "De laatste maanden heb ik veel op en neer gereden naar Reuver om er voor mijn ouders te zijn. Judo kwam toen even op de tweede plek."

Toch heeft de 31-jarige Franssen die in de buurt van Rotterdam woont besloten om toch mee te doen aan het EK op 17 april. "De voorbereiding is misschien niet ideaal maar ik wil het vuur weer even voelen. Mijn ouders steunen mij daarin en dat voelt goed."

Voor veel judoka's is het EK het laatste moment om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Maar voor Franssen geldt dat niet. Zij staat zevende op de wereldranglijst en is al aangewezen voor de Olympische Spelen. Het EK is voor haar dan ook niet meer dan een tussenstap richting Tokio.

Het weer in Limburg
vrijdag 16 april 02:34 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 2.1 °C NNO 3 Min: 0 Max: 11
Evenementen