Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Daemen en Sinschek starten in de Ronde van Turkije
donderdag 08 april 00:00

Voor Daemen en Sinschek wordt de Presidential Cycling Tour of Turkey (UCI 2.Pro) pas de eerste wedstrijd van het seizoen.

De ploegleiding is blij dat het team door de organisatie is toegelaten tot deze zware achtdaagse etappekoers. Door corona is het voor continentale ploegen zoals ABLOC CT lastig om startgelegenheid te krijgen. Koersen zijn afgelast en in de koersen die wel doorgaan worden de startplekken ingenomen door de profploegen.

In de Ronde van Turkije krijgen Daemen en Sinschek concurrentie van renners uit een aantal World Tourploegen. Zo zullen onder andere Deceuninck - Quick-Step, Astana-Premier Tech en Israel Start-Up Nation aan de start verschijnen. De wedstrijd in Turkije is ook de rentree in het peloton van Fabio Jakobsen. De Nederlander raakte vorig seizoen zwaargewond bij een val in de Ronde van Polen.

Nils Sinschek beseft dat het een zware koers gaat worden. "Er zit van alles in het etappeschema. Van vlakke ritten voor de sprinters tot heuse bergetappes", laat hij voor de camera van L1 weten.

Nederlands kampioen bij de beloften Stijn Daemen geeft aan dat de afgelopen periode frustrerend was: "Andere ploegen reden wedstrijden en voor ons zat er niets anders op dan trainen". Daemen wil zich in deze ronde graag in de kijker rijden bij de profploegen. Helaas mag hij niet in zijn rood-wit-blauwe kampioenstrui rijden. Dat recht is in deze categorie wedstijden alleen voorbehouden aan de nationale kampioenen bij de profs.

Het weer in Limburg
vrijdag 16 april 02:53 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 1.0 °C NNO 2 Min: 0 Max: 11
Evenementen