Home > Verstappen en Hamilton aan elkaar gewaagd in trainingen

Verstappen en Hamilton aan elkaar gewaagd in trainingen

jul 30, 2021 | 1Limburg, Sport

Verstappen klokte de snelste tijd in de eerste sessie, in de tweede vrije training staken Bottas (eerste) en Hamilton (tweede) de Limburger de loef af.

De Red Bull-coureur was vrijdagochtend 0,061 seconde sneller dan Bottas en 0,167 seconde rapper dan zijn grote rivaal in het wereldkampioenschap, Lewis Hamilton. Vrijdagmiddag wisselde het trio van plek en gaven Hamilton (0,027 seconde) en Verstappen (0,298 seconde) tijd toe op Bottas.

Verstappen en Hamilton kwamen elkaar vrijdag voor het eerst op de baan tegen sinds de Brit twee weken geleden de Limburger van de baan had gereden op Silverstone. Die crash deed veel stof opwaaien: WK-leider Verstappen scoorde nul punten, Hamilton pakte ondanks een tijdstraf van tien tellen de volle 25 punten. Daarnaast was er onvrede bij Verstappen en Red Bull over het gejuich van Hamilton en Mercedes na de race, toen Verstappen nog onderzocht werd in het ziekenhuis.

Een aanvraag van Red Bull aan de wedstrijdleiding om de – volgens hen te lage – straf van Hamilton te herzien, haalde donderdag niets uit. Daarna volgden op de persconferenties en verschillende statements nog enkele sneren over en weer, waardoor de spanning tussen beide kampen hoog is opgelopen. In het WK verdedigt Verstappen een voorsprong van acht punten ten opzichte van Hamilton.

Zaterdag wordt om 15:00 uur de kwalificatie voor de GP van Hongarije verreden. Die zou gezien de trainingstijden wel eens bijzonder spannend kunnen worden. Zondag staat om 15:00 uur de race op de Hungaroring op het programma. Die race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Bron: 1Limburg Sportnieuws