Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Triatlonploeg als vierde geeindigd
zaterdag 31 juli 00:00

Nederland moest 53 seconden toegeven op de winnende ploeg van Groot-Brittannië. Het kwartet van de Verenigde Staten finishte op 14 seconden van de winnaar. De achterstand van Frankrijk aan de finish bedroeg 23 seconden.

De gemengde estafette is een nieuwe discipline op de Spelen. Teams van twee mannen en vrouwen legden in estafettevorm een kleine triatlon van 300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometerlopen af. De Nederlandse ploeg bestond uit de Maastrichtse Maya Kingma, Rachel Klamer, Jorik van Egdom en Marco van der Stel. Klamer eindigde eerder tijdens de Spelen al als vierde bij de individuele wedstrijd.

Kingma bezorgde de Nederlandse ploeg een vliegende start. Ze kwam als tweede uit het water en finishte slechts 2 seconden later dan de Duitse koploopster Laura Lindemann. Van der Stel handhaafde zich tijdens het zwemmen en fietsen in de kopgroep van vier, die verder bestond uit de ploegen van Duitsland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Na het lopen kwam hij als derde over de finish, achter de Brit Jonathan Brownlee en de Amerikaan Kevin McDowell.

Klamer hield Nederland op een vierde positie, maar kon niet voorkomen dat Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Frankrijk verder uitliepen. Van Egdom liet in de laatste meters zijn Belgische en Duitse concurrent achter zich en stelde een vierde plek veilig. Het Nederlandse team was tevreden met het resultaat. "Het is ongelooflijk. Ik denk dat we dit allemaal niet verwacht hadden. Maar dat we zo goed waren als we konden zijn. Dit resultaat is top", zei Kingma voor de camera van de NOS. Van der Stel zei dat hij er alles aan had gedaan om het team op de vierde plaats te houden. "Bij het zwemmen zat ik in de kopgroep, maar bij fietsen heb ik weinig gedaan. Ik wist dat het bij het lopen moest gebeuren. Ik heb alles uit de tank gehaald wat erin zat."

Klamer, die in de individuele wedstrijd ook vierde werd, kon Nederland op de vierde plek houden, maar voelde zich niet fit. Ze heeft nog steeds last van haar buik, wat haar eerder ook hinderde. "De rest heeft het heel goed gedaan. Bij mij ging het wat minder. Het zwemmen ging wel beter, maar het fietsen was minder. Gelukkig kon ik bij het lopen toch nog wel terugkomen." Van Egmond bekende dat hij wel druk voelde om het goed af te maken. Een medaille was uit het zicht, maar hij wilde de vierde plaats vasthouden. "Als de anderen het zo goed doen, wil je niet verzaken. Ik moest en ik zou erbij blijven. Ik denk dat we als team heel trots mogen zijn", aldus Van Egmond tegen de NOS.

De winnende Britse ploeg bestond uit Jessica Learmonth, Jonathan Brownlee, Georgia Taylor-Brown en Alex Dyee.

Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 13:02 Zwaar bewolkt Maastricht 16.2 °C ZZW 3 Min: 11 Max: 18
Evenementen