Home > Schoonspringfinalist Inge Jansen: ‘Het is ons gelukt’

Schoonspringfinalist Inge Jansen: ‘Het is ons gelukt’

jul 31, 2021 | 1Limburg, Sport

Jansen vertelt dat haar coach Edwin Jongejans inderdaad wel eens verteld heeft over zijn zus. “Ik zag aan zijn gezicht dat hij heel blij is dat het mij nu ook is gelukt”, zei Jansen, die zich in het Tokyo Aquatics Centre als negende kwalificeerde voor de finale van zondag op de 3-meterplank. “Edwin is een coach die heel zelfverzekerd is, ook naar mij toe. Hij zegt dan: kom op, je kan dit. En het is ons gelukt. Want uiteindelijk doe je dit natuurlijk met elkaar.”

De Europees kampioene van 2019 op de 3-meterplank kwam na vijf stabiele sprongen uit op een puntentotaal van 301,90. “Ik heb geen grote fouten gemaakt, alleen wat schoonheidsfoutjes. Dat wil je hebben in zo’n veld. Ik hoop zondag in de finale nóg iets scherper te zijn, maar voor nu ben ik heel tevreden.”

Jansen (27) gaat in de finale, die om 08.00 uur Nederlandse tijd begint, onbevangen springen. “Ik wil vooral heel erg genieten van de mooiste sport die er is. Lekker springen, genieten van dit fantastische moment en hopelijk mezelf weer verbeteren. Deze finaleplaats is een extra bekroning voor al het werk van de afgelopen jaren.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws