Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Noorwegen bezorgt Nederlandse handbalsters eerste nederlaag
zaterdag 31 juli 00:00

Inger Smits uit Geleen was de uitblinker aan de kant van Oranje.

Noorwegen had lange tijd de leiding, maar de Nederlandse handbalsters kwamen bij 20-20 langszij. Tot 25-25 ging het daarna gelijk op, maar Noorwegen maakte in het slot het verschil.Inger Smits maakte zeven doelpunten voor Nederland en Danick Snelder vijf.

Voor Oranje had de nederlaag geen gevolgen. Het team van bondscoach Emmanuel Mayonnade had zich na zeges op Japan (32-21), Zuid-Korea (43-36) en Angola (37-28) al verzekerd van een plek in de kwartfinales. Datzelfde gold voor Noorwegen, dat met vier overwinningen uit vier duels koploper is in groep A.

Nederland, dat vijf jaar geleden in Rio de Janeiro in de strijd om het brons van Noorwegen verloor, sluit de poulefase af met een wedstrijd tegen Montenegro. Die wedstrijd staat maandag om 12:30 uur Nederlandse tijd op het programma.

Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 14:03 Zwaar bewolkt Maastricht 16.6 °C ZZW 4 Min: 11 Max: 18
Evenementen