Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Halve auto, hele domper: Mercedes is wreed voor Verstappen
zondag 01 augustus 00:00

In een tumultueuze GP van Hongarije was Verstappen, net als in Groot-Brittannië, slachtoffer van een Mercedes-misser. Een WK-leiding die stond als een huis, dondert nu in amper twee races als een kaartenhuis in elkaar. Dat Verstappen daar niet veel in te verwijten valt, daar koopt de Red Bull-coureur helemaal niets voor.

Hoe knotsgek de race was? Nou, behoorlijk. Een bloemlezing: het was een race met een openingsfase die vijf coureurs fataal werd, met een herstart met één auto op de grid, met twee Willliams-bolides in de top tien na 37 (!) races zonder een enkel punt, en met een racewinnaar die nog nooit als eerste over de streep kwam in de Formule 1: Esteban Ocon. Hij finishte vóór de evenzo verrassende nummer twee Sebastian Vettel (Aston Martin) en nummer drie Hamilton, al werd Vettel na de race gediskwalificeerd omdat er na afloop van de race te weinig brandstof in de tank van de auto achterbleef.

Ocon is dan wel racewinnaar, Hamilton is de morele winnaar van de dag. Hij verdient de credits voor het naar de derde plek rijden vanaf P14. Maar de zevenvoudig wereldkampioen mag vooral teamgenoot Valtteri Bottas bedanken. Nog nooit bleek een adjudant in een Formule 1-auto zó effectief als de Fin deze zondag op de Hungaroring, want hij slaagde er met slechts één actie in alle denkbare rivalen van zijn kopman Lewis Hamilton voor de dagzege uit te schakelen; waarom Bottas een tel later dan de rest van het veld remde voor de eerste bocht weet niemand, maar hij hielp er - letterlijk - in één klap de race van vier coureurs mee om zeep.

Bottas schakelde zichzelf uit, maar molesteerde ook de bolides van Sergio Pérez, Lando Norris én Verstappen. De Limburger was de enige die zijn weg nog kon vervolgen, maar deed dat met een 'halve' auto. Onderdelen braken af, er zaten gaten in de body en ducttape moest eraan te pas komen om de wagen terug het circuit op te kunnen sturen. Niet gek dat dit ten koste ging van de prestaties van de Red Bull, want door de beschadigingen was de balans zo goed als verdwenen en kreeg Verstappen een ondankbare taak voorgeschoteld. "Ik had zoveel schade, het was gewoon niet meer te doen", zei Verstappen tegen Ziggo Sport. "Ik kon niet meer remmen, alleen maar blokkeren, oversturen en ondersturen."

Die constateringen zijn al reden genoeg voor een brok frustratie. Maar die frustratie gaat verder bij Verstappen. Het is immers de tweede race op rij waarin hij door een fout van een Mercedes-coureur wordt uitgeschakeld; twee weken geleden was het Hamilton die met de veelbesproken manoeuvre Verstappen de bandenstapels in schoof. In beide gevallen gaat het absoluut te ver om te stellen dat Verstappen bewust van de baan wordt gereden, maar de Duitse concurrerende renstal is er wel verantwoordelijk voor dat de Red Bull-coureur slechts één punt aan de afgelopen twee races overhoudt. Daar valt niet over te discussiëren, want zowel Hamilton als Bottas werden bestraft voor de aanrijding waar ze bij betrokken waren.

Daar heeft Verstappen helemaal niets aan. Sterker nog, het kost hem de leiding in het wereldkampioenschap. Vóór de start van de GP van Groot-Brittannië had de coureur met startnummer 33 exact 33 punten voorsprong op Hamilton, twee races later staat de Limburger acht punten áchter zijn rivaal. De manier waarop dat gebeurt is niet alleen jammerlijk voor Verstappen, maar ook schadelijk voor de titelstrijd an sich: uitgerekend in een seizoen waarin de twee titelkandidaten voor verschillende teams in aan elkaar gewaagde auto's rijden, wordt de fan op dit moment een eerlijke strijd door de neus geboord.

En dat hoeft niemand aan Verstappen uit te leggen. "Ik word er gewoon weer af gekegeld door een Mercedes-auto", zei de van irritatie doordrongen Red Bull-coureur na de race op de Hungaroring. "Het is nu Bottas zijn schuld, daardoor word ik ook meegenomen. Het is enorm klote dat je nu twee races achter elkaar zoveel pech hebt." Het is goed dat Verstappen het ziet - of in ieder geval betitelt - als 'pech', en niet als kwade opzet van Mercedes. Maar duidelijk is dat er wel eens mensen in betere stemming aan hun vakantie zijn begonnen dan Verstappen nu bij het ingaan van de zomerstop doet.

De Formule 1 is lang niet altijd eerlijk; daar is het té zeer een materiaalsport voor. Zo ziet iedereen dat George Russell met zijn kwaliteiten een betere auto dan een Williams verdient, en dat Stroll en Verstappen in Azerbeidzjan botte pech hadden dat onder hun bolide - en niet bij de achttien anderen - een band klapte. Maar het is voor Verstappen te hopen dat in de WK-strijd niet alleen hij gedupeerd wordt. De na de Silverstone-crash gedwongen vierde motorwissel bij Verstappen wordt op termijn het volgende probleem, maar het zou bijzonder zijn als Hamilton van verdere problemen verschoond blijft; al moet je nooit uitsluiten dat de grootste kampioen in de geschiedenis van de sport, het geluk van de kampioen heeft.

Wat kan Verstappen zichzelf aanrekenen? Niet veel, behalve dat hij wellicht meer zijn eigen koers moet gaan varen in plaats van zich op Hamilton te fixeren; niet geforceerd wisselen naar de harde bandencompound omdat Hamilton dat zojuist ook gedaan heeft, en in de kwalificatie niet achter Hamilton terechtkomen bij het aanzetten voor de snelle ronde. Dat had hem de afgelopen twee weekenden niet veel punten opgeleverd, maar wel mentale tikjes bespaard. Die tikjes deelt Verstappen normaal gesproken namelijk zelf het best uit. En daar lijken, pal naar de zomerstop, Spa-Francorchamps en Zandvoort ideale locaties voor.

Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 14:05 Zwaar bewolkt Maastricht 16.6 °C ZZW 4 Min: 11 Max: 18
Evenementen