Home > Asielzoeker vervolgd voor zeven moordpogingen in Echt

Asielzoeker vervolgd voor zeven moordpogingen in Echt

aug 2, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De twintiger kwam maandag voor het eerst voor de rechter tijdens een pro forma-zitting. Daar sprak de aanklager van voorbedachte rade.

Via een videoverbinding kwam ook de Nigeriaanse verdachte aan het woord. In een korte verklaring zei hij zich amper nog iets te herinneren van het voorval van 21 april. Zijn advocaat Rick Engwegen vroeg de rechter om het voorarrest van Endurance op te heffen. Volgens Engwegen is er momenteel geen bewijs voor een moordpoging. “Dan moet er sprake zijn van kalm beraad en dat zie ik niet.”

In drie gevallen kan er überhaupt geen sprake zijn van een poging tot moord of doodslag, omdat deze mensen in de schouder zijn gestoken.

De aanklager zei verbaasd te zijn over het opheffingsverzoek. “Hij loopt rond met meerdere messen, valt zonder enige aanleiding een vrouw met baby aan, steekt haar in de hals. Daarna valt hij andere mensen in de ruimte aan. Nadat hij even naar buiten is gelopen, komt hij terug en steekt hij nog eens vijf mensen. Alle verwondingen zijn aangebracht in de omgeving van de hals.”

In de ogen van justitie heeft Endurance in de tussentijd voldoende tijd gehad om na te denken over zijn handelen. Daarin zit volgens de aanklager de voorbedachte raad. “En het klopt dat er mensen in de schouder zijn gestoken, maar ook daar zitten vitale onderdelen. Iemand kan ook overlijden door een steekwond in de schouder.”

De rechter ging niet mee in het opheffingsverzoek. “Getuigen hebben verklaard dat u heeft geroepen: ‘Ik ga iedereen vermoorden, ik ben een vampier.’ Dat zijn zaken die we nog niet kunnen plaatsen. We willen meer weten over uw zaak.” Dat moet onder andere gebeuren via een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Er is nog geen nieuwe zittingsdatum gepland.

Bron: 1Limburg Nieuws