Home > LIVE: Minder nieuwe coronagevallen en meer ziekenhuisopnames

LIVE: Minder nieuwe coronagevallen en meer ziekenhuisopnames

aug 3, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dit is het belangrijkste coronanieuws van dinsdag 3 augustus:

Steeds minder mensen lopen het coronavirus op. In de afgelopen week zijn waarschijnlijk ongeveer 20.000 tot 22.000 mensen in Nederland positief getest. De druk op de zorg blijft nog wel toenemen, het aantal ziekenhuisopnames is verder gestegen, hoewel daar misschien ook een omslagpunt bereikt is.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt dinsdag weer met de wekelijkse cijfers over de stand van de uitbraak. Vorige week meldde het instituut dat in de zeven dagen ervoor 37.343 mensen positief waren getest. Dat was 46 procent minder dan de voorgaande week, toen 69.731 mensen positief waren getest.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft maandag (lokale tijd) een bedrag van 650 miljard dollar (ruim 547 miljard euro) goedgekeurd om landen te helpen de coronacrisis te doorstaan. Het gaat om het grootste steunbedrag sinds de oprichting van het IMF. Het geld heeft als doel landen te helpen met oplopende schulden en de financiële gevolgen van de coronapandemie.

Het is voor het eerst sinds de wereldwijde economische crisis in 2009 dat de organisatie van de Verenigde Naties een groot steunbedrag met dit doel vrijmaakt. Destijds ging het om 250 miljard dollar (ruim 210 miljard euro).

Het coronavirus lijkt voor 12 september 2019 “per ongeluk vrijgekomen” uit een laboratorium in het Chinese Wuhan, de metropool waar een paar maanden later de coronapandemie uitbrak. Volgens de Republikeinse partij in het Amerikaanse parlement is er bewijs dat suggereert dat het virus dus wel degelijk uit het lab is ontsnapt.

De Republikeinen van voormalig president Trump stellen dit in een rapport over de oorsprong van Covid-19, het virus dat de wereld al zo’n anderhalf jaar in zijn greep houdt. Over de afkomst van het virus is veel gespeculeerd. Trump zelf beweerde ruim een jaar geleden al dat het virus uit het laboratorium in Wuhan stamt.

Bron: 1Limburg Nieuws