Home > ‘We halen alles uit de kast om de schade vergoed te krijgen’

‘We halen alles uit de kast om de schade vergoed te krijgen’

aug 5, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Philippi is eigenaar van ijsmakerij en banketbakkerij Botterweck in Valkenburg. “Het maakt mij niet uit wie het betaalt. Linksom of rechtsom zal ik die schade vergoed krijgen”, legt Philippi uit.

Philippi’s verzekeringsmaatschappij APC Holland zegt de schade niet te vergoeden. APC-Holland is een tussenpersoon van verzekeraar LLoyd’s Europe. In een reactie aan 1Limburg laat de verzekeraar weten dat Philippi een reguliere klacht kan indienen. En dat, na beoordeling van de klacht, met hem contact wordt opgenomen. Verder schrijven ze: “Onze gedachten gaan uit naar allen die getroffen zijn door deze vreselijke gebeurtenissen. Lloyd’s Europe is toegewijd om Nederlandse klanten te ondersteunen bij het betalen van alle geldige claims.”

Philippi kan echter nog geen officiële klacht indienen omdat hij alleen nog geen officieel poststuk van de verzekeraar heeft ontvangen. De afwijzing van de schadeclaim is telefonisch besproken.

Steun krijgt hij in ieder geval vanuit de politiek. “Ik heb woensdagochtend een gesprek gehad met de burgemeester en hij heeft toegezegd er alles aan te doen om het op te lossen. Dat geldt niet alleen voor mijn probleem, ook die van alle andere ondernemers in het centrum. Ik zie dat die man zijn benen uit zijn lijf loopt voor ons.”

Ook heeft Philippi de steun vanuit de landelijke politiek. “Ik heb de toezegging van PvdA-leider Lilian Ploumen dat ze zich sterk gaat maken voor een oplossing van zijn probleem. Toen ik hoorde dat ze in politiek Den Haag aandacht vroeg voor de situatie in Limburg, twijfelde ik geen moment. Via via kende ik haar medewerker. Ik heb nu persoonlijk contact. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn schade vergoed wordt. Door de politiek of door de verzekeraar… het maakt mij niet uit. Als het maar gebeurt!”

Bron: 1Limburg Nieuws