Home > Chaos bij Roda JC: Van As aan kant gezet, Wismans stapt op

Chaos bij Roda JC: Van As aan kant gezet, Wismans stapt op

aug 5, 2021 | 1Limburg, Sport

Ook algemeen directeur Martijn Wismans gaat het veld ruimen bij de club. Dat besluit is volgens Wismans en RvC-voorzitter Joop Janssen in onderling overleg genomen, iets wat duidelijk niet geldt voor het vertrek van Van As.

Wismans en Jansen voeren een opmerkelijke verklaring aan voor het vertrek van Van As: “Om de sportieve ambities overeind te houden zal de club het beschikbare budget herverdelen en waar mogelijk efficiënter inzetten”, is te lezen in een persbericht. “Daarbij is onder andere kritisch gekeken naar de interne organisatie, de rolverdelingen en de focus op talent ontwikkeling. Roda heeft daardoor moeten besluiten de rol van Technisch Directeur per direct te laten vervallen.”

Dat besluit doet wenkbrauwen fronsen, want de transferwindow is nog ‘gewoon’ geopend en Van As was de afgelopen weken bezig met het op peil brengen van de selectie. Ondertussen was al enige tijd duidelijk dat het intern behoorlijk rommelt bij Roda JC. Tussen Van As en de diverse andere beleidsbepalers boterde het lang niet altijd.

Eerder deze week stapten één van de commissarissen en de compliance officer van de club op. Daarnaast is er al een tijd vanuit verschillende stromingen veel kritiek op RvC-voorzitter Janssen, die te zeer een stempel zou willen drukken op het dagelijks reilen en zeilen van de club. Ook algemeen directeur Wismans – die in het najaar bij Roda vertrekt – kon op veel weerstand rekenen, vooral omdat de club op commercieel vlak geen stappen weet te maken.

Van As werkte sinds februari 2020 bij de Koempelclub. Eerder stond hij aan het roer bij onder meer ADO Den Haag en NAC Breda. De voormalig verdediger wil niet inhoudelijk reageren op zijn vertrek.

Janssen, die vooralsnog aan lijkt te blijven, geeft aan dat in de komende twee maanden een plan voor de toekomst wordt gemaakt. “Wij, de Raad van Commissarissen, gesteund door het Stichting Roda-bestuur en de Phoenix-groep leden (de vier funders die Roda jaarlijks financieren, red.) hebben een strategie voor ogen die we in de komende twee maanden verder willen uitwerken, samen met de hele organisatie.”

Wie het technisch beleid van de club nu voor zijn rekening gaat nemen, is volstrekt onduidelijk. Daarnaast is het de vraag of de toekomst van coach Jurgen Streppel nog in Kerkrade ligt. De trainer en technisch directeur Van As hebben zich in het verleden meermaals solidair aan elkaar verklaard.

Bron: 1Limburg Sportnieuws