Home > Droom komt uit: Motörhead reageert op kerktorencover

Droom komt uit: Motörhead reageert op kerktorencover

aug 6, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Motörhead deelde de video donderdagavond op verschillende platforms met miljoenen fans wereldwijd. “Deze vinden we erg tof. Geniet ervan!”, schrijft de band erbij.

De Weertenaren krijgen sindsdien reacties vanuit de hele wereld. “De video gaat echt viraal. Berichten uit Griekenland, Rusland, Polen, Amerika. Het is echt ongelofelijk”, vertelt Steijns. Voor hem voelt het als een blijk van waardering. Hij probeert al 15 jaar zijn instrument, de carillon, op de kaart te zetten. “Ik wil laten zien dat alle stijlen mogelijk zijn.”

De beiaardier speelt zelf viool in het Johann Strauss Orkest van André Rieu en is helemaal niet thuis in het heavy metal genre, maar gitarist Jitse Zonneveld wel. Hij kwam dan ook met het idee om het nummer te coveren. “Motörhead is de reden dat ik muziek ben gaan maken. Ik was vijf jaar toen mijn vader de eerste Motörhead-dvd aanzette”, aldus Zonneveld.

Dat zijn muzikale jeugdhelden nu zijn versie van de wereldhit delen met miljoenen fans, is magisch voor hem. “Toen ik het zag werd ik emotioneel. Dit is echt een droom die uitkomt. Het voelde als erkenning en waardering voor al mijn werk dat ik in de muziek heb gestopt.” Zonneveld is een geschoold muzikant die zijn geld verdient in de sector, iets dat de afgelopen tijd lastiger was omdat er geen optredens waren.

De cover in de kerktoren was zijn eerste optreden in anderhalf jaar. Toen het duo het metalnummer op 17 juli inzette, stond de stad even stil. “Er kwam aardig wat geweld uit die toren. 20.000 kilo aan brons is inderdaad wel heavy metal”, grapt Steijns. “Ik heb nog nooit zoveel mensen met open mond naar boven zien kijken.”

Als stadsbeiaardier vanWeert, Heerlen en Maastricht kan Steijns als een van de enige wel nog optreden in coronatijd.”Ik zit 70 meter hoog van iedereen af. De toren is mijn instrument, de binnenstad het festivalveld.” In het verlengde hiervan organiseert hij het torenfestival. Samen met andere uiteenlopende muzikanten speelt hij om de twee weken live op het carillon vanuit verschillende steden. Zaterdag is aan de beurt.

Bron: 1Limburg Nieuws