Home > De KKD start: wat kunnen we verwachten van VVV, Roda en MVV?

De KKD start: wat kunnen we verwachten van VVV, Roda en MVV?

aug 6, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het gedegradeerde VVV-Venlo heeft in de afgelopen periode de scherven bijeen geraapt, Roda JC Kerkrade kende de afgelopen dagen een turbulente aanloop en MVV Maastricht hoopt met een nieuwe trainer een stijgende lijn door te trekken. Analist Reginald Thal laat in het L1 TV-programma L1mburg Centraal zijn licht schijnen op hun kansen:

Roda JC opent het bal voor de Limburgse clubs: de formatie van Jurgen Streppel speelt zaterdag (16:30 uur) tegen De Graafschap. Sinds het op non-actief zetten van Jeffrey van As is het zéér onrustig bij de Koempelclub en wordt er rekening mee gehouden dat Streppel ná het duel tegen De Graafschap wel eens zou kunnen gaan vertrekken. De tegenstander uit Doetinchem wordt overigens gerekend tot een van de titelfavorieten, maar in mei wist Roda in de play-offs nog te winnen van de Superboeren.

VVV-Venlo start het seizoen zondag (14:30 uur) in eigen stadion tegen een andere titelkandidaat: NAC Breda. Die ploeg werd tot voor kort nog getraind door voormalig VVV-coach Maurice Steijn, maar inmiddels staat Edwin de Graaf aan het roer bij NAC. VVV-coach Jos Luhukay heeft in de afgelopen weken hard gewerkt aan de fitheid van zijn spelers en hoopt daarmee dit seizoen het verschil te kunnen gaan maken. Bovendien heeft VVV, dat geen harde doelstelling wil uitspreken, met het aanvalstrio Joeri Schroijen-Sven Braken-Yahcuroo Roemer bogen op een van de betere voorhoedes in de KKD.

MVV Maastricht heeft nog enkele dagen voorbereidingstijd: de Sterrendragers kruisen maandag (20:00 uur) in de Domstad de degens met Jong FC Utrecht. De tegenstander wordt getraind door Darije Kalezic, die tot de zomer nog bij MVV voor de groep stond. Zijn opvolger in Maastricht, Klaas Wels, heeft in de afgelopen jaren bij TOP Oss bewezen uitstekend te kunnen functioneren met een gering budget. Jong Utrecht is op papier een tegenstander waartegen MVV een vliegende start zou moeten kunnen bewerkstelligen, al is het de vraag of Wels al veel automatismen heeft kunnen inslijpen.

De wedstrijden van de Limburgse voetbalclubs zijn ook dit seizoen weer live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Nieuws