Home > Roda JC opent competitie met overwinning

Roda JC opent competitie met overwinning

aug 7, 2021 | 1Limburg, Sport

Beide teams hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht, maar na rust scoorde Denzel Jubitana binnen tien minuten twee keer. Patrick Pflücke bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-3.

Roda JC creëerde met gevarieerd en verzorgd voetbal kansen. Een voorzet van Pflücke op Absalam werd door doelman Hidde Jurjus weggetikt voordat Amir Absalam bij de bal kon komen. Kort daarna kon Stefano Marzo vrij doorlopen richting strafschopgebied, maar hij kreeg de bal niet bij Fabian Serrarens.

Roda JC had het eerste half uur het heft in handen, maar daarna kreeg De Graafschap meer grip op de wedstrijd. Richard Jensen greep goed in nadat doelman De Boer een schot van Giovanni Korte niet goed weg kon tikken. In de slotfase kroop het team van coach Jurgen Streppel door het oog van de naald toen een omhaal van Korte op de kruising uiteenspatte.

Op slag van rust kreeg Pflücke een voorzet van Fabian Serrarens, maar de middenvelder kon niet uithalen en zo eindigde de eerste helft zonder doelpunten.

Enkele minuten na de hervatting mocht de Roda-aanhang op de Vijverberg juichen toen Niek Vossebelt de bal voor de voeten van Denzel Jubitana slingerde, de nieuweling de bal achter doelman Jurjus werkte en zijn ploeg op 0-1 zette.

Tien minuten later verscheen Jubitana na een mislukte terugspeelbal van De Graafschap alleen voor de Doetinchemse goalie. Hij aarzelde niet en schoot de bal tegen de touwen: 0-2.

Op het veld ontstond irritatie en toen vanaf De Spinnekop vuurwerk werd afgeschoten legde scheidsrechter Jochem Kamphuis het spel korte tijd stil. Na de hervatting joegen de Superboeren op de aansluittreffer, maar de Roda-defensie werkte een poeier op doel van Danny Verbeek weg.

Een schot van Hicham Acheffay werd weggetikt voordat Danzell Gravenberch de bal binnen kon tikken.

De achterhoede van Roda JC hield stand tegen de druk van het team uit de Achterhoek en kwam enkele minuten voor tijd op 0-3 nadat Benjamin Bouchouari vier spelers van De Graafschap het nakijken gaf, de bal voorzette op Pflücke, die de bal in de kruising schoot.

Gravenberch probeerde in de slotfase met een uithaal de eer van zijn ploeg te redden, maar vond Rody de Boer op zijn weg. Het bleef 0-3 en daarmee pakten de Kerkradenaren de eerste drie punten van de competitie.

Bron: 1Limburg Sportnieuws