Home > Ex-sheriff: ‘Ik reed handlangers naar moordplek’

Ex-sheriff: ‘Ik reed handlangers naar moordplek’

aug 7, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat schrijft op basis van het rechtbankverslag van een zitting in de rechtbank van Hattiesburg. De 34-jarige J. blijft voorlopig vast in afwachting van de beslissing over het uitleveringsverzoek van Nederland.

Het 58-jarige slachtoffer zou op gruwelijke wijze om het leven zijn gebracht, vanwege een zakelijk conflict met de Zwitserse zakenman Lukas F. Hij schakelde via een tussenpersoon zeker in om het conflict op te lossen.

Buren van het Duitse slachtoffer zagen in de ochtend van 26 november 2019 twee mannen uit een Volkswagen Polo met Duits kenteken stappen. Een buurman verklaarde volgens de krant dat hij enkele personen ruzie hoorde maken waarna er een ‘luide knal’ klonk vanuit het huis.

Niet veel later werd het slachtoffer in een plas bloed gevonden. Zijn keel was doorgesneden, en hij had meerdere steekwonden in zijn armen en benen, gebroken ribben en verwondingen aan zijn rug, schrijft de Telegraaf op basis van het rechtbankverslag.

J. gaf in de rechtbank toe dat hij de huurauto had gereden, maar hij ontkent met klem dat hij zelf ook in de woning aan de Roesstraat is geweest. Twintig minuten na aankomst bij het huis “kwamen ze terug naar de auto, met bloed op hun kleding”, verklaarde J. Ze reden ze naar een bos in de buurt om de kleding te dumpen.

J. kreeg volgens de krant een envelop met 10.000 dollar voor de dodenrit.

Bron: 1Limburg Nieuws