Home > VVV opent competitie met gelijkspel

VVV opent competitie met gelijkspel

aug 8, 2021 | 1Limburg, Sport

Lang leek het de eerste driepunter voor VVV sinds eind januari te worden, toen de ploeg in de Eredivisie Vitesse met 4-1 versloeg. VVV kwam na een 0-1 achterstand sterk terug en leidde tot de 90e minuut met 2-1.

Het was een duel tussen een club die degradeerde en een club die promotie net misliep. De Venlose ploeg startte zonder aanvoerder Danny Post, die bij VVV blijft maar niet geheel fit is. En zonder topscorer Georgious Giakoumakis waarvan nog altijd de bedoeling is dat hij verkocht wordt.

De openingsfase was voor de voetballers uit Breda en leverde een paar mogelijkheden op. Uitgerekend de oud-speler van VVV Ralf Seuntjens scoorde na 10 minuten al de 0-1 voor NAC. Bij VVV raakte spits Sven Braken geblesseerd en moest even later vervangen worden door Aaron Bastiaans (12′).

De eerste dreiging van de thuisploeg kwam via Joeri Schroijen, maar dat leverde nog geen doelpunt op. In de 21e minuut viel de gelijkmaker toch. Brian Koglin scoorde 1-1 uit een vrije trap. Meteen nam VVV het initiatief. En ook NAC moest wisselen, Moreno Rutten (ex-VVV) ging geblesseerd van het veld. Moise Adiléhou was zijn vervanger. VVV kreeg kans op meer. Mogelijkheden waren er voor bijvoorbeeld Joeri Schoijen en Wassim Essanoussi. Aan het eind van de eerste helft moest VVV-doelman Lukas Zima nog een keer in actie komen en voorkwam met een goede redding een achterstand: 1-1 was de ruststand.

VVV begon meteen met een offensief aan de tweede helft. En ook dat leverde weer gevaar op. Nu had de thuisclub het geluk aan zijn zijde: binnen het uur spelen kwam VVV op een 2-1 voorsprong door een eigen doelpunt van Colin Rösler. Luhukay had in de rust rechtsback Guus Hupperts gewisseld voor Tobias Pachonik. Na de 2-1 kwam Danny Post in het veld voor Mitchell van Rooijen en moest Joeri Schroijen plaatsmaken voor de Zweedse nieuweling Calle Johansson. NAC-doelman Olij bracht redding bij goede kansen voor Roemer en Bastiaans. VVV liet na om nog een derde treffer te scoren en moest tegelijkertijd goed bij de les blijven om in de eindfase de drie punten veilig te stellen. In de eerste minuut van de extra tijd ging het mis voor de Venlonaren en scoorde NAC de 2-2.

Voorafgaand aan de aftrap werd afscheid genomen van Jerold Promes en van Ralf Seuntjens. Promes (gestopt) en Seuntjens (vertrokken naar De Graafschap, maar nu dus spelend voor NAC) verlieten de Venlose club twee seizoenen geleden. Vanwege coronaperikelen was er nog géén mogelijkheid om officieel afscheid te nemen.

Sinds lange tijd waren er weer toeschouwers welkom in De Koel, daaronder ook het maximaal toegestane aantal van uitsupporters (376).

Bron: 1Limburg Sportnieuws