Home > ‘Niet compleet’ MVV op naar Utrecht voor eerste wedstrijd

‘Niet compleet’ MVV op naar Utrecht voor eerste wedstrijd

aug 8, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

MVV Maastricht trapt maandagavond het nieuwe seizoen af met een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Trainer Klaas Wels is niet vies van een intensieve training op zondagochtend. Een uur lang zat hij de spelers dicht op de huid, gaf aanwijzingen en was de intensiteit tijdens de training hoog. “Ik vind het wel fijn, we staan enorm fit aan de start”, zegt nieuwe aanwinst Mitchel Keulen.

Klaas Wels geeft de training deels in het Frans omdat veel spelers uit Wallonië komen. “Blij dat mijn dochter het vak Frans op school heeft, zo pik ik nog iets op.”

Wels is tevreden over de voorbereidingsperiode. “We hebben wisselende resultaten geboekt. Dat is ook normaal met zo’n jong team. We zijn nog niet klaar met het samenstellen en invullen van de volledige selectie.” Wels legt uit dat die versterking niet alleen nodig is voor het elftal maar ook om de jeugd bij de hand te pakken, om een hoger niveau te halen op termijn.

MVV wil verrassen tegen Jong FC Utrecht dat onder leiding staat van voormalig MVV-trainer Darije Kalazic. “Ons elftal is voor de komende wedstrijd competitiewaardig, maar willen we een belangrijkere rol gaan spelen in de competitie, dan moet er echt wat bij. Vooral als je kijkt naar de langere termijn.”

De trainer kan binnenkort beschikken over Leroy Labylle die voor de derde keer is neergestreken in Maastricht. De 30-jarige verdediger is nog niet helemaal fit maar krijgt wel een belangrijke rol in het elftal. “Je kunt zien dat hij een meerwaarde is voor dit elftal, maar hij moet eerst nog even fit worden.”

De wedstrijd start maandagavond om 20:00 uur en is live te volgen op L1 radio.

Bron: 1Limburg Nieuws