Home > Aantal nieuwe coronagevallen daalt nog steeds in Limburg

Aantal nieuwe coronagevallen daalt nog steeds in Limburg

aug 10, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Toen meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat het in zeven dagen tijd uit Limburg 1499 meldingen van positieve tests had gekregen.

Half juli piekte de huidige coronagolf. In een week tijd waren er in Limburg ruim 3000 positieve tests. Een week later was dat gezakt naar 2474. Vorige week volgde een flinke daling, naar 1499. Nu vlakt dat iets af.Met een daling van 17 procent neemt het aantal positieve tests in onze provincie wel iets sterker af dan het landelijk gemiddelde. Afgelopen week kwamen er in Nederland 18.048 nieuwe coronagevallen bij. Dat is 14 procent minder dan een week eerder.

In vergelijking met de andere provincies is Limburg iets gezakt. Vorige week stond onze provincie nog op plaats twee, met 134,18 positieve tests per 100.000 inwoners. Deze week daalde het aantal positieve tests per 100.000 inwoners naar 111,26 en daarmee zakte Limburg naar plaats vier.

Flevoland kende relatief de meeste nieuwe besmettingen (134,76 per 100.000 inwoners), gevolgd door Noord-Holland (122) en Zuid-Holland (116,78).

Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care komt te liggen, daalt wel snel. Vorige week werden er in Limburg nog 18 mensen vanwege hun coronaklachten opgenomen in een ziekenhuis, ruim 44 procent minder dan de 32 nieuwe opnames van de week ervoor.

Het aantal sterfgevallen door corona bleef gelijk. In de afgelopen week registreerde het RIVM 4 Limburgers die overleden waren aan het virus.

Het reproductiegetal stijgt iets. Het cijfer, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, stond vorige week dinsdag op 0,69 en afgelopen vrijdag op 0,72. Het is nu 0,79 geworden. Dat betekent dat een gemiddelde groep van honderd coronapatiënten 79 anderen besmet, die het virus op hun beurt overdragen aan 62 mensen, die vervolgens 49 mensen aansteken. Bij elke stap wordt de groep nieuwe gevallen kleiner, maar een toename als deze geeft wel aan dat de daling minder snel gaat.

De minder sterke daling komt volgens het RIVM waarschijnlijk door de vakanties. Er zijn namelijk weer honderden mensen met het coronavirus onder de leden teruggekeerd van hun vakantie. Relatief veel mensen waren in Griekenland, Spanje en Frankrijk. Maar daarnaast zijn meer positief geteste mensen in landen als Kroatië, Italië, Turkije, Hongarije en Marokko geweest, meldt het RIVM in de wekelijkse cijfers.

Bron: 1Limburg Nieuws