Home > 18-jarige veroordeeld voor opslag van 400 kilo hennep

18-jarige veroordeeld voor opslag van 400 kilo hennep

aug 11, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Ook de andere persoon die in de woning in de Mathias Kempstraat is aangetroffen, de Roemeense Andrea I. (35), heeft twee jaar celstraf gekregen.

De opslagplaats, ook wel genoemd, wordt gelinkt aan de Albanese drugscrimineel Yanis. Zijn naam stond op het huurcontract en het waren zijn Grieks-Albanese neefje en Roemeense vriendin die in het pand zijn aangehouden. Zelf zat Yanis in Albanië tijdens de inval, waar hij overigens nog altijd lijkt te verblijven.

Hoewel Yanis ontsnapte aan een arrestatie, verloor zijn organisatie dus wel een groot geldbedrag én drugs ter waarde van 1,6 miljoen euro. Daarnaast is in de woning een briefje gevonden met daarop adressen in Duitsland en Nederland. Op die adressen zijn hennepplantages aangetroffen en andere Albanezen aangehouden.

Als klap op de vuurpijl kreeg Yanis woensdag te horen dat zijn neefje en vriendin voorlopig in een Nederlandse cel verblijven. “Twee jaar gevangenisstraf is buitensporig hoog als je kijkt naar zijn rol en aandeel in deze zaak”, vindt advocaat Raimon Maessen, die de jonge Marcos bijstaat. Hij omschreef de jongeman eerder als katvanger. “We hebben meteen hoger beroep ingediend.”

Datzelfde deden Andrea en haar raadsman Ludo Hameleers. “Twee jaar… kom op zeg! We zijn er echt van overtuigd dat andere rechters hier anders naar kijken. Daar hebben we vertrouwen in.”

Bron: 1Limburg Nieuws