Home > Pinkpopdrama-proces wankelt: advocaat legt verdediging neer

Pinkpopdrama-proces wankelt: advocaat legt verdediging neer

aug 12, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat bevestigt de bewuste advocaat, Raimon Maessen, tegenover L1.

De breuk tussen Danny en Maessen zet het hoger beroep in Den Bosch op de tocht. Het staat Danny vrij om zijn proces zonder advocaat te doorlopen, maar in zaken van deze omvang wordt doorgaans door betrokken rechters verzocht tóch juridische bijstand te zoeken. Officieel gaat het proces donderdag van start. Danny moet dan aangeven of hij de juridische strijd echt alleen wil voeren.

Dat de zaak op dit punt is beland, is opvallend. Danny had immers weinig te klagen over zijn straf in eerste aanleg. Justitie eiste in de zomer van 2020 anderhalf jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van vijf jaar tegen Danny, die na Pinkpop 2018 meerdere festivalgangers aanreed en daarbij zelfs iemand dodelijk verwondde. Drie anderen hielden blijvend letsel over aan het ongeval.

De rechter besloot anders en veroordeelde de Heerlense dertiger ‘slechts’ tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden. Het grote verschil tussen eis en vonnis was voor justitie reden om hoger beroep in te stellen.

Advocaat Maessen wil niet ingaan op het beëindigen van zijn bijstand aan Danny. “Ik heb die beslissing genomen om voor mij moverende redenen, meer wil ik daar niet over kwijt. Dit is iets tussen mij en mijn voormalig cliënt.” Het proces begint donderdagmorgen om 9:00 uur. Vrijwel alle slachtoffers volgen de zitting via een videoverbinding.

Bron: 1Limburg Nieuws