Home > International Erik Sorga uit Estland naar VVV-Venlo

International Erik Sorga uit Estland naar VVV-Venlo

aug 12, 2021 | 1Limburg, Sport

Technisch manager Stan Valckx zag na de blessure van Sven Braken in dat het noodzakelijk was om een extra spits aan de selectie toe te voegen.

“We hadden Erik al een tijdje in beeld. Hij heeft ongelofelijke cijfers laten zien tijdens zijn periode in Estland en is écht een beloftevolle speler. Een spits die past in ons systeem. Een doelgerichte, technisch vaardige spits, die beschikt over een goed schot en een absoluut neusje voor goals”, licht Stan Valckx toe.

De Estse aanvaller komt uit de jeugdopleiding van TJK Legion. Vervolgens verkaste hij naar FC Flora Tallinn, de topclub uit de hoofdstad van Estland. Daar maakte hij indruk door eerst bij de U21 op het tweede niveau van Estland in 61 wedstrijden 47 keer te scoren.

Bij de hoofdmacht ging hij daar in de seizoenen 2016 tot en met 2019 vrolijk mee verder: 78 doelpunten in 91 officiële wedstrijden..

Sorga tekende begin 2020 een contract bij Loudoun United, het opleidingsteam van DC United. Hij werd ruim een maand later echter al overgenomen door het eerste team van D.C. United. Sorga maakte zijn MLS-debuut in maart 2020.

Bron: 1Limburg Sportnieuws