Home > Personeelstekort horeca: ‘Sta nu zelf in de keuken’

Personeelstekort horeca: ‘Sta nu zelf in de keuken’

aug 14, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Bij Sushi-restaurant Kodoo in Valkenburg hangt een mededeling op de deur. “Het landelijke tekort aan horecapersoneel heeft nu ook de Kodoo familie getroffen. Hierdoor hebben wij een te lage personeelsbezetting.” De vestiging in Valkenburg is bij gebrek aan een kok sinds 28 juni dicht.

Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) liggen er grote uitdagingen op het pad van horecaondernemers. Een daarvan is het vinden van personeel. “Een deel van de medewerkers heeft door de coronacrisis lang moeten wachten tot ze weer aan het werk konden. Er zijn veel mensen uitgestroomd naar andere sectoren, die krijg je niet zo snel meer terug. Naast de normale vervangingsvraag moet er dus ook een achterstand worden ingehaald”, laat woordvoerder Vivian van der Wielen van KHN weten.

De problemen van het restaurant in Valkenburg zijn geen uitzondering. Toch slagen de meeste horecaondernemers in Limburg erin hun zaak draaiend te houden, vaak met kunst- en vliegwerk.Zo heeft de eigenaresse van Australisch restaurant Down Under in Sittard hulp gekregen van haar vader Rob Brinkman. Tot voor kort werkte Brinkman (64) in de logistiek.

“Over drie jaar ga ik met pensioen. Ik wil mijn laatste werkjaren graag zinvol benutten. Mijn dochter kan mijn hulp in deze moeilijke tijd goed gebruiken.” Brinkman werkte voor zijn overstap naar de logistiek dertien jaar geleden meer dan 25 jaar in de horeca. “Ik voel me weer helemaal thuis. Als ik het volhoud wil ik na mijn pensioen nog langer doorgaan. Dit werk geeft mij voldoening. Ik ben weer terug op mijn stekkie.”

Sommige restaurants kijken ver over de grens om mensen te vinden. Restaurant Koncurrent in Panningen dacht een goede oplossing te hebben om het tekort aan keukenpersoneel op te lossen door via een bemiddelaar koks in Spanje te werven, waar de werkloosheid een stuk hoger is dan in Nederland.

“We zijn zo’n vier maanden geleden begonnen om koks uit het buitenland te zoeken”, vertelt restauranteigenaar Martijn Horsten. “Een soort Spaans uitzendbureau zoekt op basis van een profiel een ideale kandidaat.” Uiteindelijk werden twee chef-koks uit Spanje gevonden. “Onlangs is er eentje vertrokken. We weten niet waarom. Hij heeft de koffers gepakt en is spoorloos verdwenen. Je weet dus niet wat je in huis haalt.” Het aantrekken van buitenlands personeel is een noodgreep voor restaurants. “We willen geen internationaal bedrijf worden met vooral buitenlands personeel.”

Personeel zoeken in het buitenland of binnen de eigen familie is niet voor iedere ondernemer mogelijk. Verschillende zaken in Venlo hebben besloten een of meer dagen in de week dicht te blijven, meldt . Uitbater Marc Hesselmans houdt de deuren van zijn zaak Milk and Cookies in Venlo op maandagen dicht. “We kunnen wel open maar je moet ook aan je personeel denken. Daar vragen we nu al heel veel van en daar moet je wel voorzichtig mee zijn.”

Ook Hay Wilders van ’t Raodhoes in Blerick houdt zijn zaak op maandag gesloten. “Door zieken en de vakantieperiode zit ik krap in de bezetting. Om mijn personeel te beschermen heb ik besloten de maandag dicht te blijven.” Niet dat hij daardoor de rest van de week ruim in het jasje zit. Dan springt hij wegens onderbezetting zelf bij in de keuken. Hij laat zijn humeur er niet door bederven. “Ik ben een fervent hobbykok, dus ik zie het niet als een probleem.”

Hesselmans ziet dat het tekort aan personeel een probleem is voor de complete horecasector. Volgens hem is dat te wijten aan het negatieve imago dat de sector heeft. “Mensen denken altijd maar dat de horeca te weinig betaalt en dat je het hele weekend moet werken. Maar de horeca is het mooiste wat er is.” Wilders deelt die mening. “Er is niets zo mooi als je gasten verwennen.”

Bron: 1Limburg Nieuws