Home > Robin Frijns puntloos in eerste E-race Berlijn

Robin Frijns puntloos in eerste E-race Berlijn

aug 14, 2021 | 1Limburg, Sport

De coureur van Envision Virgin Racing kwam op het circuit op het voormalige vliegveld Tempelhof in de Duitse hoofdstad als vijftiende over de streep.

Nyck de Vries, de leider in de strijd om het wereldkampioenschap, eindigde in de achterhoede van de door Lucas di Grassi gewonnen race, maar begint zondag als klassementsleider aan de finale van de Formule E.

Frijns verremde zich in de kwalificatie en moest in Berlijn als 23e en voorlaatste beginnen aan de race, waarin Jean-Eric Vergne van mocht vertrekken. Terwijl Vergne zijn positie vooraan verdedigde, won Robin Frijns een zevental plaatsen totdat de na het stilvallen van de Jaguar van Sam Bird op de baan kwam.

Na de hervatting verdrong Lucas di Grassi Vergne van de koppositie en nestelde de Maastrichtenaar zich met gebruikmaking van de op de veertiende plaats. Di Grassi moest de leiding een ronde later afstaan aan de Italiaan Edoardo Mortara, die twee ronden op kop reed en daarna weer met Di Grassi van positie wisselde. Mortara haalde in de slotronde alles uit de kast, maar kon Di Grassi niet van de zege afhouden. Robin Frijns zakte in de slotfase nog terug naar de zestiende plaats, maar kwam uiteindelijk als vijftiende over de streep.

Met nog één race te gaan, is de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule E ongemeen spannend. Nyck de Vries heeft 95 punten en begint zondag als leider aan de slotrace in Berlijn. Hij verdedigt een voorsprong van drie punten op Edoardo Montara. Jake Dennis is derde met 91 punten, gevolgd door Mitch Evans met 90 punten. Robin Frijns is vijfde en heeft met 89 punten nog alle kans de eerste coureur te worden, die zich officieel wereldkampioen in de Formule E mag noemen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws