Home > Fortuna zet FC Twente opzij in seizoensopening

Fortuna zet FC Twente opzij in seizoensopening

aug 14, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Ruim vijfduizend toeschouwers zagen in het stadion van Fortuna Sittard een spannende wedstrijd. Ricky van Wolfwinkel opende de score voor FC Twente. Mats Seuntjens en Toshio Lake scoorden in de tweede helft de treffers voor de Sittardse ploeg. Het ambitieuze FC Twente werd met een kater huiswaarts gestuurd.

Trainer Sjors Ultee moest voor aanvang van de wedstrijd goed puzzelen om tot een opstelling te komen. De oefenmeester gaf eerder al aan dat hij in alle linies spelers tekortkomt. Vooral in verdedigend opzicht is de spoeling dun. Er zitten op dit moment maar vier Eredivisie-waardige verdedigers in de Sittardse selectie.

Fortuna begon voortvarend aan de seizoensopening tegen FC Twente. De ploeg van Ultee was de eerste vijftien minuten Twente de baas. Drie achtereenvolgende hoekschoppen leverden echter geen resultaat op.

De eerste echte kans op een doelpunt is echter voor FC Twente. Van Wolfswinkel miste vanuit een hoekschop van kort bij. Fortuna was daarmee gewaarschuwd. Twente nam daarna meer de regie in handen en drukte Fortuna steeds meer terug op de eigen helft.

Na een half uur ontstond aan de zijlijn even tumult omdat ze bij Fortuna een elleboogstoot van de tegenstander zagen. Scheidsrechter Kamphuis suste de boel met vier gele kaarten.

Van Wolfswinkel was direct daarna echter bij de les. De nieuwkomer bij FC Twente maakte gebruik van een onoplettendheid in de verdediging van Fortuna en scoorde de 0-1.

Vlak voor rust kreeg Samy Baghadi een enorme kans om met een gelijke stand te gaan rusten. De Fortunees kreeg de bal van kort bij echter niet achter doelman Lars Unnerstall.

Een kwartier na de pauze was het echter wel raak voor Fortuna. Seuntjens werd weggestuurd door invaller Lake. Seuntjes wist vakkundig doelman Unnerstall te passeren.

Na de gelijkmaker ging Fortuna brutaal op zoek naar de tweede treffer. Seuntjens zag zijn kopbal nog net over gaan. Vlak daarna scoorde invaller Lake de tweede verdiende treffer voor de thuisploeg. De treffer van de voormalige speler van Feyenoord bleek genoeg te zijn voor de overwinning.

Gezien het wedstrijdverloop was de winst voor Fortuna terecht. FC Twente had weliswaar kwalitatief betere spelers, maar de Sittardenaren legden echter meer strijdlust op de grasmat.

Vrijdag 27 augustus speelt Fortuna wederom een thuiswedstrijd. Dan komt promovendus RKC Waalwijk op bezoek in Sittard.

Bron: 1Limburg Nieuws