Home > Rieu z’n reuzendecor fleurt kerncentrale-pretpark op

Rieu z’n reuzendecor fleurt kerncentrale-pretpark op

aug 15, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De twee op ware grootte nagebouwde gevels van het Weense Schloss Schönbrunn moeten het attractiepark dat is gebouwd in en rond een voormalige kerncentrale een wat feestelijker uitstraling geven, meldt pretparkblog .

De decors zijn 125 meter lang en 34 meter hoog. Rieu had er in 2007 twee laten maken, zodat hij tijdens zijn tournee niet steeds hoefde te wachten tot zijn podium weer was opgebouwd. De enorme bühne was echter te groot voor de Maastrichtse Stehgeiger. Het rondreizend circus van Rieu had dankzij deze bombastische set een ploeg toneelbouwers die net zo groot was als het orkest zelf. De kosten liepen daarom enorm uit de hand, waardoor Rieu zelfs failliet dreigde te gaan.

In 2011 werden de podia dan ook te koop gezet, nadat ze die zomer voor het laatst werden gebruikt tijdens een concert in de Amsterdam ArenA. In Maastricht is het decor nooit te zien geweest, omdat het te groot was voor het Vrijthof.

Wunderland Kalkar is een Duits attractiepark op zo’n 20 kilometer van Gennep, dat in 1995 is opgericht door de Nederlandse zakenman Hennie van der Most. Het pretpark ligt op het terrein van de nooit in gebruik genomen experimentele kerncentrale. Die werd nooit afgebouwd omdat er twijfels waren over de veiligheid en omdat de reactor bovendien materiaal leverde waarmee kernwapens kunnen worden gemaakt.

De koeltoren van de centrale wordt nu gebruikt als klimwand.

Bron: 1Limburg Nieuws