Home > Stagiair Stijn Daemen 64ste in eerste profkoers

Stagiair Stijn Daemen 64ste in eerste profkoers

aug 15, 2021 | 1Limburg, Sport

Daemen zorgde er samen met een aantal ploegmakkers voor dat drie vroege vluchters in de laatste 10 kilometer werden teruggepakt.

Team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux nam zijn verantwoordelijkheid en controleerde de koers. De ploeg van Daemen was de enige World Tourploeg aan het vertrek in Leuven. Het werken voor de ploeg zorgde er uiteindelijk voor dat Daemen niet kon volgen in de kop van de koers.

Het harde werken van de uit Landgraaf afkomstige Daemen leverde uiteindelijk geen resultaat voor de ploeg op. Daemen zelf werd in de Belgische koers uiteindelijk 64ste. De achterstand op winnaar Niccolò Bonifazio bedroeg ruim vijf minuten. De Italiaan sprintte na 190 kilometer naar de zege voor Nacer Bouhanni en Gianni Vermeersch.

Stijn Daemen had van de ervaren ploegleider Hilaire van der Schueren een duidelijke opdracht meegekregen. De 22-jarige Limburger moest van het begin van de koers attent rijden en zorgen dat de kopmannen Aimé De Gendt, Tom Devriendt en Jonas Koch in een kansrijke positie aan de finale konden beginnen.

Daemen krijgt de komende tijd om te bewijzen dat hij een aanwinst voor de ploeg kan zijn. Bij goede prestaties kan er mogelijk voor volgend seizoen een profcontract in zitten.

Bron: 1Limburg Sportnieuws