Home > Start INKOM Maastricht: ‘We kunnen weer feesten’

Start INKOM Maastricht: ‘We kunnen weer feesten’

aug 16, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Daarnaast organiseert INKOM Maastricht verschillende activiteiten in de stad. Het was nog maar de vraag in welke vorm de INKOM dit jaar door kon gaan. “We hebben in de afgelopen weken veel scenario’s op tafel gelegd”, zegt Iris Vloet, voorzitter van INKOM Maastricht. “We zijn blij dat we alles fysiek kunnen organiseren. De INKOM is dit jaar opgebouwd met verschillende soorten evenementen. Bijvoorbeeld doorloopevenementen met looproutes en evenementen waarbij we werken met testen voor toegang. Daarnaast zijn er ook activiteiten waar de studenten aan tafels moeten zitten met anderhalve meter afstand. “

Vorig jaar was de introductieweek geheel digitaal en dat pakte anders uit dan gehoopt. “We merkten dat studenten toch het fysieke opzoeken”, zegt de voorzitter. Een andere mogelijkheid was er toen niet voor de organisatie, maar de animo werd door de week heen steeds minder. “Je merkte dat de studenten toen liever hun eigen plan gingen trekken dan bij de digitale bijeenkomsten aanwezig te zijn”, vertelt Vloet. “Studenten gingen liever op een terras zitten of zelf iets organiseren.” Dat is dit jaar dus anders. Er worden zelfs feesten georganiseerd met een bezoekersaantal van maximaal 750 personen.

De INKOM is bedoeld om kennis te maken met de stad Maastricht. Zo’n 3000 studenten hebben zich aangemeld. De helft van hen zijn internationale studenten. Sommige deelnemers komen van de middelbare school, anderen hebben al een opleiding afgerond of kiezen voor een nieuwe uitdaging. “Het is leuk om op deze manier mensen in een nieuwe stad te leren kennen”, zegt een van de studenten. “Afgelopen jaar was het een zwaar schooljaar. Ik heb met name thuis onderwijs gehad. Daarom was de motivatie soms ook ver te zoeken. Nu zien de vooruitzichten er weer wat beter uit en zo’n week als deze draagt ook positief bij.”

Hoewel het eindfeest dat normaal gesproken in het MECC plaatsvindt niet doorgaat, verheugen de nieuwe studenten zich op deze week. “Ik denk dat we wel een leuk feestje gaan bouwen, met natuurlijk alle maatregelen van dien. Het is heel fijn dat het op die manier mogelijk is.”

Bron: 1Limburg Nieuws