Home > Schröder: ‘Tokio zie ik als een vijfde Grandslam’

Schröder: ‘Tokio zie ik als een vijfde Grandslam’

aug 17, 2021 | 1Limburg, Sport

Schröder is door zijn goede prestaties van de afgelopen tijd, één van de medaillekandidaten op het rolstoeltennistoernooi in Tokio.

Bij de laatste vier Grandslams wist hij telkens de finale te halen. Bij de US Open nam hij de titel ook mee naar huis.

Schröder wil niet te veel druk op zichzelf leggen. “Ik zie dit toernooi als een vijfde Grandslam. Ik heb de afgelopen periode bij alle grote toernooien goed kunnen presteren. Dat wil ik nu uiteraard ook doen”, zegt Schröder tegen L1.

Samen met zijn trainer Joop Broens heeft de uit Geleen afkomstige Schröder gericht naar deze periode toegewerkt. “De realiteit is dat Sam door zijn prestaties van de afgelopen tijd kandidaat is om met twee stuks eremetaal huiswaarts te keren”, geeft Broens aan.

Schröder speelt zowel in het enkelspel als ook in het dubbelspel. In het dubbel speelt hij samen met zijn tennispartner Niels Vink.

De 21-jarige Schröder is op dit moment de nummer twee van de wereldranglijst. Zijn grootste overwinning tot nu toe was op 13 september 2020, toen hij tijdens zijn Grandslamdebuut de jarenlange ranglijstleider Dylan Alcott versloeg tijdens de finale van het US Open.

Bron: 1Limburg Sportnieuws