Home > Zo’n 2000 aanvragen voor 1000 euro uit rampenfonds Giro 777

Zo’n 2000 aanvragen voor 1000 euro uit rampenfonds Giro 777

aug 17, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat heeft een woordvoerster van het fonds dinsdagavond bekendgemaakt. De aanvragen konden tot en met maandag 16 augustus worden ingediend.

Op verzoek van een aantal gemeenten heeft het rampenfonds de termijn verlengd waarbinnen mensen een aanvraag kunnen indienen. Dit omdat veel watersnoodslachtoffers geen internet meer hebben of het zo druk hebben dat ze er nog geen tijd voor hebben gehad. Het loket voor aanvragen is sinds dinsdag gesloten, maar gaat vrijdag tot 1 september weer open, aldus de woordvoerster.

Bij het Nationaal Rampenfonds kunnen door de watersnood getroffen Limburgers via een digitaal loket een tegemoetkoming in de onkosten aanvragen. Het gaat om een gift van 1000 euro die volgens het fonds ‘snel en zonder omhaal’ zal worden uitgekeerd. Voorwaarde is wel dat het water op minimaal plinthoogte in de woonvertrekken op de begane grond heeft gestaan, dus niet alleen in de kelder.

Wie ervoor in aanmerking komt, ontvangt het geld belastingvrij en zonder dat het een nadelige invloed heeft op een eventuele uitkering.

Het loket is te bereiken via de website van de gemeente waar de gedupeerde woont. Het initiatief is bedoeld voor particulieren. Verenigingen en stichtingen kunnen al sinds vorige week een beroep doen op Giro 777 voor een bijdrage aan kleinschalige herstelprojecten. Zo’n 193.000 mensen hebben tot nu toe geld gedoneerd via Giro 777. Er is ruim 11 miljoen euro in kas.

Bron: 1Limburg Nieuws