Home > Geen F1-race Zandvoort voor fan: ‘We hadden zo’n goede hoop’

Geen F1-race Zandvoort voor fan: ‘We hadden zo’n goede hoop’

aug 19, 2021 | 1Limburg, Sport

Moonen en zijn vrienden kregen te horen dat hun ticket is vervallen. “We hadden zo’n goede hoop, maar dat is helaas in een teleurstelling uitgemond”, vertelt Moonen donderdag op L1 Radio.

Er is al jaren niet meer geracet op het circuit van Zandvoort. Moonen had dat dit jaar wel willen meemaken. “Het zou geweldig zijn als we Max konden aanmoedigen, maar dat zit er dus niet in”, zegt de teleurgestelde F1-fan.

Woensdag kregen duizenden mensen die in het bezit zijn van een entreebewijs voor de Grand Prix van Zandvoort te horen dat hun ticket voor dit jaar is komen te vervallen. Vanwege de coronamaatregelen kan slechts twee derde van het beoogde aantal toeschouwers de drie racedagen bezoeken. De organisatoren achter de Dutch Grand Prix moesten een complexe puzzel leggen waardoor Moonen en zijn vrienden nu dus buiten de boot vallen. Hij begrijpt maar al te goed dat dit geen makkelijke opgave is geweest voor de organisatie. “Ze moeten ook aan zoveel regeltjes denken.”

Kaartkopers die dit jaar niet naar Zandvoort mogen komen, kunnen hun tickets inruilen of bewaren. Ze bieden toegang tot de Grand Prix van 2022. Toch heeft Moonen via het wereldwijde web gespeurd naar entreebewijzen. “Er zijn altijd mensen die toch niet willen gaan”, aldus Moonen. Maar de kans is aannemelijk dat je dan de hoofdprijs betaalt. “Ik kwam zes kaartjes voor 6.000 euro tegen. Dat is een beetje te gek voor woorden.”

Moonen heeft vorig jaar ook al tickets gekocht voor de races in 2022 en 2023. Maar is er een garantie dat die verreden worden? “Dat ligt allemaal aan de overheid. Ik hoop dat het nu bijna afgelopen is met de corona-ellende en dat we weer terug naar normaal kunnen.”

Max Verstappen en zijn concurrentcollega’s hebben een paar weken kunnen bijtanken tijdens de zomerpauze, maar de strijd om de wereldtitel wordt volgend weekend op Spa-Francorchamps hervat. Daar is Moonen hoe dan ook bij. “Daar gaan we al meer dan 25 jaar naar toe. Dat is ons vaste circuit. We maken er een gezellig weekend van.”

Met de winst van de Grote Prijs van Monaco nam Verstappen de leiding in het WK-klassement in de Formule-1 over van Lewis Hamilton. Maar voor de zomerstop stapelde de pech zich op voor de Limburgse Red Bull-coureur. Wat zou er gebeurd zijn als Verstappen in Baku geen klapband had gehad? Wat als de Mercedes-coureur Hamilton hem niet van de baan in Silverstone had afgetikt? En dan hebben we het incident in Boedapest nog waar Verstappen na een incidentrijke race de leiding in de WK-stand kwijtraakte aan zijn concurrent Hamilton. “Hij heeft veel pech gehad. noemen we dat. Maar ik weet zeker dat hij sterker terugkomt”, zegt de Max-fan zelfverzekerd.

Bron: 1Limburg Sportnieuws