Home > Meeste coronapatiënten in ziekenhuis zijn niet gevaccineerd

Meeste coronapatiënten in ziekenhuis zijn niet gevaccineerd

aug 19, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat antwoorden woordvoerders van Limburgse ziekenhuizen deze week tijdens een belronde door L1.

Ziekenhuizen in Limburg houden niet exact bij hoeveel procent van de opgenomen coronapatiënten niet-gevaccineerd zijn. “Maar we zien op onze verpleegafdeling wel dat het merendeel van de opgenomen coronapatiënten geen vaccinatie heeft gehaald. En bij coronapatiënten die wél gevaccineerd zijn, is vaak sprake van één of meerdere (chronische) aandoeningen maar het is lastig aan te geven wat het precieze effect hiervan is op de opname”, laat een woordvoerder van het St. Jans Gasthuis in Weert weten.

Ook bij Maastricht UMC+ zien ze dat het merendeel van de coronapatiënten ongevaccineerd of onvolledig gevaccineerd is. “Het komt voor dat mensen die gevaccineerd zijn toch ziek worden door een coronabesmetting. Maar we weten dat mensen onder de beschermende paraplu van vaccinatie vaak minder ziek worden in vergelijking met niet-gevaccineerden. Van de groep gevaccineerden is er toch nog en klein gedeelte dat zo ziek wordt dat ze in het ziekenhuis terechtkomen. Vrijwel altijd zijn dat mensen met onderliggend lijden, soms ook ten gevolge van gebruik van medicijnen die het afweersysteem onderdrukken”, laat de woordvoerder van het Maastrichtse ziekenhuis weten.

Het ziekenhuis VieCuri, met locaties in Venlo en Venray, verwijst door naar landelijke cijfers. “Daaruit blijkt dat van de opgenomen coronapatiënten 74 procent niet of gedeeltelijk is gevaccineerd”, zegt de woordvoerder van het ziekenhuis.

Bron: 1Limburg Nieuws