Home > Eerste overwinning van dit seizoen voor VVV

Eerste overwinning van dit seizoen voor VVV

aug 21, 2021 | 1Limburg, Sport

Voor VVV en Almere City was het op voorhand al een beladen wedstrijd zo vroeg in het seizoen. Beide ploegen hadden immers pas één punt behaald in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen.

Aanvoerder Danny Post, hersteld van een handblessure, ging in de openingsfase meteen in de fout. Bij een breedte pass op het middenveld leverde hij de bal zomaar in bij Almere City. Uit de tegenaanval kopte Lance Duijvestijn meteen de 0-1 binnen achter doelman Lukáš Zima in de derde minuut.

Dankzij VVV doelman Zima bleef de schade beperkt tot 0-1 nadat hij een inzet van opnieuw Duijvestijn van de lijn keerde. Ook even later kwam hij oog in oog met Oussama Bouyaghlafen als winnaar uit de bus.

Na het inbrengen van Joep Munsters voor Kees de Boer in de 30e minuut kreeg VVV wat meer grip op de wedstrijd en kwamen er de eerste mogelijkheden. Eerst via Joeri Schroijen en later via huurling Erik Sorga. De Estse international die zijn debuut maakte voor VVV, kwam dichtbij de gelijkmaker bij een scrimmage voor het doel van Michael Woud.

In de allerlaatste seconden van de eerste helft maakte Sorga zijn eerste doelpunt voor VVV. Een corner van Schroijen werd afgeslagen, maar nadat Wassim Essanoussi de bal opnieuw richting het doel schoot, stond Sorga op de juiste plaats . Met een listige hakbal achter het standbeen langs maakte hij de gelijkmaker. Zo mochten de Venlonaren tegen de verhouding in met een gelijke stand de rust in gaan.

In de 53e minuut kwam VVV op een 2-1 voorsprong. Na zwak uitverdedigen van Almere City zette invaller Munsters zijn ploeggenoot Sorga vrij voor het doel. Deze twijfelde geen moment en schoot ook zijn tweede kans van de avond feilloos binnen, waarmee een nieuw fenomeen in Venlo geboren lijkt te zijn.

Zeker van de overwinning was VVV nog lang niet. Twee grote kansen voor Almere City kwamen direct na de 2-1 voorsprong. Weer was het de andere uitblinker van VVV, doelman Zima, die met uiterste inspanningen de gelijkmaker kon voorkomen.

De supporters in stadion De Koel hielden hun adem in tijdens het laatste kwartier van de wedstrijd. In de afgelopen twee wedstrijden was het immers misgegaan in de laatste minuten voor VVV. In een open slotfase waren er kansen over en weer voor beide teams. Gesteund door de fans wist VVV deze keer wel de overwinning over de streep te trekken en daarmee was de eerste overwinning van dit seizoen een feit.

Bron: 1Limburg Sportnieuws