Home > Personeelstekort Toverland: attracties dicht

Personeelstekort Toverland: attracties dicht

aug 24, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat bevestigt woordvoerder Tessa Maessen na een bericht op pretparkblog .

Het gaat volgens Maessen om twee kleinere attracties die tijdens het zomerseizoen af en toe werden gesloten. “Het gaat om survivalbaan Kletterparcours en de kleine waterglijbaan Drakenbootjes die we hebben gesloten”, zegt Maessen. “Dat zijn allebei attracties met een kleine capaciteit. Als je maar weinig personeel tot je beschikking hebt, wil je die natuurlijk niet inzetten bij attracties waar maar weinig mensen tegelijk gebruik van kunnen maken.”

De woordvoerder benadrukt dat het probleem wordt veroorzaakt door een gebrek aan personeel, niet door het te krappe inroosteren van medewerkers. “Het is niet zo dat we gewoon te weinig mensen inplannen, het komt echt omdat we niemand kunnen vinden”, benadrukt ze. “We zijn continue aan het werven en we werken met uitzendbureaus, maar we kunnen nooit genoeg mensen vinden. Zeker tijdens het hoogseizoen, als we vanwege de langere openingstijden in shifts werken, is het moeilijk.”

Het sluiten van attracties gebeurt alleen als het echt niet anders kan. “Op krappe dagen sluiten we ook wel eens een eettentje, om de bezetting rond te krijgen. Ook wisselen we op rustige dagen wel eens met personeel: dan staan ze het ene uur bij de ene attractie, het volgende uur bij de andere. Maar op drukke dagen lukt dat niet.”

Bron: 1Limburg Nieuws