Home > Benefietconcert levert ruim 100.000 euro op

Benefietconcert levert ruim 100.000 euro op

aug 26, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Er waren 1.000 tickets verkocht voor het concert op de Cauberg in Valkenburg, waar muziek, reportages en verhalen elkaar afwisselden.

Diverse Limburgse artiesten betraden belangeloos het podium, waaronder Beppie Kraft, Lucas & Steve en de Janse Bagge Bend. Ook burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul liet zich van zijn muzikale kant zien. Samen met Phil Bee trad hij op. Prevoo speelt saxofoon.

Dit jaar is Daan Prevoo, burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul, voorzitter van de stichting. Samen met onder andere de burgemeesters van Meerssen, Venlo en Sittard-Geleen zal hij bepalen over de bestemming van het ingezamelde geld.

De kaartverkoop voor het evenement kende aanvankelijk een moeizame start. Nadat de prijs van het ticket verlaagd werd van 50 naar 20 euro steeg de belangstelling bij het publiek. In totaal hebben bijna 1.000 bezoekers het benefietevenement bijgewoond.

Vanwege de huidige coronamaatregelen was er plek voor maximaal 1.500 personen. Iedereen had een vaste zitplek en kon goed afstand houden van elkaar. Het concert werd bovendien live uitgezonden via L1.

Bron: 1Limburg Nieuws