Home > Toshio Lake tekent contract bij Fortuna Sittard

Toshio Lake tekent contract bij Fortuna Sittard

aug 26, 2021 | 1Limburg, Sport

Lake sloot eerder deze zomer op amateurbasis aan bij Jong Fortuna. Tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente, mocht hij totaal onverwacht zijn debuut maken in het eerste elftal. En met succes, want met een assist en een doelpunt had Toshio Lake een groot aandeel in de 2-1 overwinning.

In die wedstrijd stond er nog geen naam op zijn shirt, maar mocht hij wel meedoen omdat de selectie van de Sittardse club smal is én de 20-jarige aanvaller een goede indruk maakte op de technische leiding na een aantal trainingen en een oefenwedstrijd. De ultieme beloning wordt nu uitbetaald met een contract.

De Rotterdammer begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Excelsior en speelde ook voor Feyenoord. In 2018 werd hij met Oranje onder 17 Europees kampioen.

Ook Ruben van Kouwen is toegevoegd aan de selectie van Sjors Ultee. De 20-jarige doelman volgt Joshua Wehking op die is verhuurd aan MVV. Van Kouwen heeft een verleden bij N.E.C. en Vitesse. Hij tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een extra jaar.

Bron: 1Limburg Sportnieuws