Home > Volop gefeliciteerde Frijns: ‘Rutte heeft mijn nummer niet’

Volop gefeliciteerde Frijns: ‘Rutte heeft mijn nummer niet’

aug 27, 2021 | 1Limburg, Sport

Toch wacht Frijns nog op een telefoontje van demissionair premier Mark Rutte of koning Willem-Alexander. “Ik denk dat ze mijn nummer niet hebben”, grapt de Maastrichtenaar. Frijns reed tijdens de wedstrijd lange tijd aan de leiding, maar verloor de koppositie. Pas in de slotronde kreeg hij de leiding weer in handen.

De overwinning van Frijns in de iconische 24 uur van Le Mans zal menigeen nog wel even bijblijven. Niet alleen omdat Le Mans, naast bijvoorbeeld de Indy 500 en de GP van Monaco, geldt als een monument in de autosport. Ook omdat de zusterauto van het WRT-team – het team waar ook Frijns voor rijdt – in de allerlaatste ronde stilviel en de Maastrichtenaar daardoor na 23 uur en 57 minuten de leiding in de schoot geworpen kreeg.

Dat curieuze slot maakt het verhaal nog specialer, maar feit is ook dat Frijns op basis van de hele race ‘gewoon’ aanspraak maakte op de overwinning. De bolide van het trio Frijns-Ferdinand Habsburg-Charles Milesi ging als leidende auto de nacht in en kwam als leidende auto de nacht uit. Tel daarbij op dat Frijns te maken kreeg met een beschadigde auto en een kapotte pneumatische krik, waardoor bij pitstops telkens maar twee nieuwe banden onder de auto geschroefd konden worden, en de conclusie is dat Frijns het als slotrijder knap gedaan heeft.

De triomf van Frijns kreeg ook extra aandacht door de opmerkelijke laatste meters van de Maastrichtenaar. Terwijl de winnende auto’s in de Hypercar-klasse vertraagden voor de finishfoto en achterblijvers derhalve ook vertraagden, scheurde Frijns op volle snelheid richting de streep om zijn achtervolger nog achter zich te houden. Dat ging bijna ten koste van de man die met de finishvlag op de meet stond. Frijns hield een meter over ten opzichte van de vlagger, en zeven tienden van een seconde ten opzichte van zijn achtervolger. “Ik denk dat de man even zijn onderbroek moest verschonen”, aldus Frijns.

De komende weken zijn voor Frijns iets rustiger dan de afgelopen weekenden, waarin hij ook nog in de Formule E streed om de eindzege in het kampioenschap. Dat lukte niet, maar de overwinning in Le Mans maakte vanzelfsprekend veel goed. De 24 uur van Le Mans is ook onderdeel van het FIA World Endurance Championship (WEC), een langeafstandsraces-kampioenschap waarin nu nog twee races in Bahrein op het programma staan. Ook daar kan Frijns nog met het eremetaal aan de haal gaan, want in de strijd om de eindzege staat hij op slechts één punt van de koppositie.

Bron: 1Limburg Sportnieuws