Home > VVV verliest in Venlo van koploper Jong AZ

VVV verliest in Venlo van koploper Jong AZ

aug 27, 2021 | 1Limburg, Sport

De Alkmaarse talenten gingen na drie wedstrijden aan kop met het maximaal aantal punten. In Venlo zetten zij die goede reeks voort.

De thuisploeg van trainer Jos Luhukay was in het eerste kwartier de betere ploeg met een kansje voor Erik Sorga. Zijn schot ging over. VVV had ook in het vervolg van de eerste 45 minuten het betere van het spel zonder dat dit tot grote mogelijkheden leidde. Taabouni was voor Jong AZ een keer gevaarlijk en dwong VVV-doelman Zima tot een redding. Zijn collega aan de andere kant pakte nog een schot van VVV’s gevaarlijkste man voor rust, Yahcuroo Roemer. Halverwege was de stand 0-0.

VVV-coach Luhukay liet zijn basiself ook aan de tweede helft beginnen en zag dat de eerste kans voor de gasten uit Alkmaar was. Rechtsbuiten Iman Griffith dook op voor Lukas Zima maar de VVV-keeper bracht redding met zijn voeten. Ook de volgende kans was voor de snelle Jong AZ-aanvaller en nu ging zijn inzet voorlangs. Het jonge Alkmaarse team was de ploeg die voor het meeste gevaar zorgde.

Dat was het sein voor Luhukay om te gaan wisselen: Levi Smans – zijn laatste actie resulteerde na een sterke rush vanaf eigen helft in een balletje net naast het doel – en Aaron Bastiaans werden vervangen door Wassim Essanoussi en Joeri Schroijen. VVV kreeg het initiatief terug, maar via een uitval kwam Jong AZ door Fedde de Jong op een 0-1 voorsprong.

Stan van Dijck kwam nog voor Joep Munsters. Een goede kans voor Yahcuroo Roemer en schoten van Wassim Essanoussi en Joeri Schroijen (rebound Erik Sorga) zorgden niet voor de gelijkmaker. En zo leed VVV een pijnlijke nederlaag.

Bron: 1Limburg Sportnieuws