Home > Verstappen wint verregende GP van België achter safetycar

Verstappen wint verregende GP van België achter safetycar

aug 29, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Doordat er een aantal rondes werden gereden achter de safetycar konden de halve punten worden uitgereikt. Doordat Max Verstappen zaterdag poleposition wist te veroveren, won hij voor het eerst de GP van België. George Russell eindigde als tweede en Lewis Hamilton werd derde in de kortste Formule 1-race in de historie.

De start van de race werd telkens uitgesteld door de hevige regenval boven het circuit in Wallonië. De start van de formatieronde werd tot drie keer uitgesteld. Uiteindelijk konden de coureurs om 15:25 uur beginnen aan de opwarmronde. Daarin bleek dat racen op dat moment niet mogelijk was. De auto’s stelden zich achter elkaar op in de pitstraat.

Daarna begon het lange wachten voor de teams en ook de duizenden Limburgse toeschouwers op de tribune. Lange tijd gebeurde er niks. Het was voor sommige coureurs zo slaapverwekkend dat ze even in slaap vielen in de pitbox. Max Verstappen sprak ondertussen met een hoop leden van zijn team en ook Alexander Albon, oud-teamgenoot van Verstappen, kwam nog even langs om bij te praten met de Limburger.

Normaliter moet een race drie uur na de oorspronkelijke starttijd hoe dan ook worden afgerond. De organisatie besloot daarvan af te wijken, in de hoop nog minimaal een race van één uur te kunnen rijden voor de helft van het aantal gebruikelijke punten. Rond 18:05 uur, na 2,5 uur wachten, werd bekend dat de race vanaf 18:17 uur zou worden hervat voor de duur van één uur.

Om 18:17 uur reden de coureurs achter de safetycar weer op het circuit. Na negen minuten bleek dat de situatie toch te gevaarlijk was. Wederom werd de rode vlag getoond en moesten de bolides weer de pitstraat inrijden. Ditmaal telde de klok wel door. Na een kwartier wachten besloot de wedstrijdleiding helemaal niet meer te hervatten.

Door de rondes achter de safetycar werd het minimaal aantal van twee rondes gehaald om halve punten toe te kennen. Verstappen pakt daardoor 12,5 punten. WK-concurrent Lewis Hamilton pakte 7,5 punten. Daardoor is het gat tussen beide nog vijf punten, in het voordeel van Hamilton.

Volgende week zondag staat de Grand Prix van Nederland op het programma in Zandvoort.

Bron: 1Limburg Nieuws