Home > Groot verschil huizenprijzen tussen wijken in Venlo en Weert

Groot verschil huizenprijzen tussen wijken in Venlo en Weert

aug 30, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De gemiddelde woningprijs in de duurste wijk van deze gemeenten ligt ruim twee keer zo hoog als die in de goedkoopste wijk, meldt woningmarktdienstverlener Calcasa.

Zo betaal je in de Weertse wijk Kazernelaan gemiddeld ruim 555.000 euro voor een woning, terwijl dit bedrag in Groenewoud net iets minder dan een helft daarvan is.

Ook in Venray en Heerlen zijn de verschillen tussen goedkope en dure wijken groot. De huizen in het Venrayse Vlakwater zijn bijna twee keer zo duur als de gemiddelde woningprijs in het Brukske.

De goedkoopste wijk van Limburg ligt in de gemeente Heerlen: Eikenderveld. De gemiddelde woningprijs is daar 155.000 euro. De wijk is daarmee volgens Calcasa de goedkoopste van het hele land.

De Kazernelaan in Weert is de duurste wijk van de provincie. Woningen kosten daar gemiddeld 555.000 euro. Dat is ruim 3,5 keer zoveel.

Volgens Calcasa nemen de verschillen door heel Nederland tussen de duurste en goedkoopste wijken iets af. “In 2009 was het ongewogen gemiddelde, waarbij alle gemeenten dus even zwaar meewegen, van het prijsverschil nog meer dan 44 procent. Inmiddels ligt dit percentage op iets boven de 41 procent”, aldus de woningmarktdienstverlener. Dat betekent dat een woning in de duurste wijk in een Nederlandse gemeente gemiddeld 41 procent duurder is dan de goedkoopste wijk. Den Haag en Amsterdam zijn uitschieters, met 400 procent.

Bron: 1Limburg Nieuws