Home > Handbiker Mitch Valize kwam, zag en overwon: ‘Waanzinnig’

Handbiker Mitch Valize kwam, zag en overwon: ‘Waanzinnig’

sep 1, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“Waanzinnig. Met mij gaat het heel goed”, zegt de 26-jarige Heerlenaar op L1 Radio.

Voor Valize was het zijn tweede gouden plak. Dinsdag was hij al de beste in de tijdrit in de klasse H5. “Het was een hele zware rit. Er waren heel veel mensen goed in vorm en daar hadden we geen rekening mee gehouden. Ze bleven tot de laatste kilometers hangen”, vertelt de winnaar.

Toch bleef olympisch debutant Valize in een spannende sprint de Fransman Loïc Vergnaud net voor. “Hij had een heel klein gaatje de laatste kilometer. De allerlaatste meters kwam ik eroverheen en won ik alsnog. Het was heel spannend tot de laatste meters.” Tim de Vries pakte het brons. Dat betekent dat de handbikers met zijn tweeën op het podium staan. “Onbeschrijfelijk”, aldus een tevreden Valize.

Valize kwam, zag en overwon. En dat hebben zijn familieleden en vrienden ook ervaren. In een filmpje is te zien hoe de ontlading bij het thuisfront groot was toen de twintiger in de laatste meters zijn tweede gouden plak wist te bemachtigen. De handbiker heeft de video ook al gezien. “Heel mooi om te zien hoe zij de sprint ervaren hebben. Dat vind ik heel emotioneel”, reageert Valize.

Voor nu is de handbiker klaar. Vrijdagochtend Japanse tijd vliegt hij terug naar Nederland en dan vinden de festiviteiten en huldigingen plaats met onder meer TeamNL. “We gaan dinsdag nog op bezoek bij de koning en koningin. Daarna word ik losgelaten”, grapt Valize.

Bron: 1Limburg Nieuws