Home > Eaters heeft selectie voor nieuw ijshockeyseizoen rond

Eaters heeft selectie voor nieuw ijshockeyseizoen rond

sep 2, 2021 | 1Limburg, Sport

Een aantal ‘nieuwelingen’ keert terug op het oude nest, nadat zij Geleen in de afgelopen jaren hadden verruild voor een andere club in Nederland of België.

Zo neemt Eaters de aanvallers Kai Willems en Paul van Sambeek én goalie Stef Verhulst over van Liège Bulldogs. Zij speelden in een eerder stadium al voor Geleen. Dat geldt ook voor de nu terugkerende verdediger Mordy Munichman en aanvaller Jord Smit, die na uitstapjes bij respectievelijk Nijmegen en Heerenveen terugkeren in Glanerbrook.

Daarnaast versterkt Eaters de met drie spelers met ervaring in de Duitse Oberliga: Floris van Elten, Evo Suurhoff en Ritchie van Hulten zorgen voor een kwaliteitsimpuls in de Geleense verdediging. Van Elten wordt overgenomen van Tilburg Trappers, Suurhoff en Van Hulten speelden het meest recentelijk bij Nijmegen Devils, een club die deze zomer verdween uit de competitie.

Verder maken de verdedigers Sam Taci en Cas Dieteren en aanvaller Rolan Loos de (gedeeltelijke) overstap van de Eaters-jeugd naar het vlaggenschip van de club. De negende versterking is de Letse forward Berts Rudzitis. Hij treft een landgenoot als hoofdtrainer: Gints Bikars blijft immers de hoofdtrainer en wordt geassisteerd door de Letse speler/trainer Janis Sprukts. Keeperstrainers zijn Zvonko Gibbels en Honoré Loos.

De Eaters-selectie wordt gecompleteerd door de aangebleven goalie Rowan Delil, verdediger Bojay Claassen en de aanvallers Tom Marx, Kay Gielen, Lukasz Bartak, Lars Engwegen, Julian Markgraaf, Luca Heutmekers, Mitch Koumans, Joey Geurts en Lars van Sloun.

Er ging door de coronamaatregelen een streep door het afgelopen ijshockeyseizoen, maar Eaters begint in oktober aan een nieuwe jaargang met ijshockey in de Nederlandse bekercompetitie en de BENE-League. Aan die BENE-League doen naast Geleen ook Den Haag, Zoetermeer, Heerenveen, Leuven, Mechelen, Luik en Herentals mee.

In de komende weken speelt Eaters oefenduels, te beginnen aanstaande zondag in eigen huis tegen EG Diez Rockets Limburg.

Bron: 1Limburg Sportnieuws