Home > Ook moordenaar Milly Boele gehoord in zaak Nicky Verstappen

Ook moordenaar Milly Boele gehoord in zaak Nicky Verstappen

sep 3, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Deze Sander is veroordeeld tot achttien jaar gevangenis en tbs voor de moord op Milly Boele in 2010.

De veroordeelde moordenaar zat in de gevangenis in Vught op dezelfde afdeling als Bekir E. en Jos Brech. Sander wordt gehoord over het contact tussen deze medegevangenen. Bekir claimt immers dat hij een vriendschap met Brech had opgebouwd en dat dit intensieve contact leidde tot een gesprek over de zaak Nicky Verstappen. Dat gesprek zou belastende informatie hebben opgeleverd.

Dat zou opvallend zijn, daar Brech tot op heden ontkende überhaupt een rol te hebben gehad in de verdwijning, het misbruik en de dood van de elfjarige jongen in 1998. De verklaring van medegevangene Bekir is door justitie betiteld als ‘belastend’. Over de inhoud is vrijdag amper gesproken, tijdens de pro formazitting van het hoger beroep in de zaak tegen Brech.

Volgens Bekir bouwden hij en Brech een vriendschap op tijdens hun gezamenlijke tijd in detentie keken ze onder andere samen naar nieuwsuitzendingen en documentaires over de zaak Nicky Verstappen. Brech ontkent op zijn beurt dat hij over zijn zaak heeft gesproken; niet met Bekir, niet met anderen in de gevangenis.

Bekir is in juni veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf en tbs voor de moord op de 16-jarige Humeyra in Rotterdam. In die zaak is hij ook onderzocht door deskundigen van observatiekliniek Pieter Baan Centrum. “Zij stellen vast dat hij een lichte verstandelijke beperking heeft, dat zijn geweten ernstig gestoord is, dat hij geen boodschap heeft aan de wet”, zegt Gerald Roethof, advocaat van Brech.

“Hij zou overmatig impulsief zijn en een leugenachtige levensstijl hebben. Hij manipuleert. Dat alles haal ik gewoon uit het arrest van het Hof in Den Haag. En deze man legde een verklaring af over mijn cliënt. Mijn cliënt die jaren met anderen vastzat en tegen geen van hen iets zei.”

Roethof noemde Bekir een ‘jokkebrok’. “En dan druk ik me nog voorzichtig uit. Uit alle interne rapporten van de gevangenis blijkt dat mijn cliënt niet over de zaak spreekt. En als hij spreekt, dan ontkent hij. Dan komt Bekir er als laatste bij op de afdeling van cliënt en daar zou hij dan opeens uitgebreid tegen vertellen. Ongeloofwaardig.”

Brech zelf nam vrijdag ook kort het woord. “Ik heb een verklaring afgelegd over het verhaal van Bekir. Dat wordt door justitie niet geloofd. Ik heb het gevoel dat hier selectief wordt geluisterd. Is er wel gecontroleerd of wat ik heb gezegd, waar is?” Brech denkt dat het geen zin heeft wat hij zegt of verklaart. “Justitie gelooft mij toch niet.”

Op 15 oktober wordt Bekir op zitting gehoord tijdens het inhoudelijke proces tegen Brech. Sander V. wordt voor die tijd gehoord, maar dat zal niet in het openbaar gebeuren.

Bron: 1Limburg Nieuws