Home > Tweede vrije training: Verstappen vijfde, pech voor Hamilton

Tweede vrije training: Verstappen vijfde, pech voor Hamilton

sep 3, 2021 | 1Limburg, Sport

Het resultaat van Verstappen oogt niet rooskleurig, maar de notering in de subtop is verklaarbaar. Voor zijn grote concurrent Lewis Hamilton waren de druiven het zuurst, want de Mercedes-coureur moest na vijf minuten noodgedwongen uit zijn bolide stappen.

Verstappen moest zijn eerste twee ultrasnelle rondes voortijdig afbreken vanwege een rode vlag-situatie. Om de eerste zal de Limburger hebben moeten glimlachen, want zijn WK-concurrent Hamilton moest na amper vijf minuten de Mercedes – onder begeleiding van luid gejuich vanaf de tribunes – stilzetten met motorproblemen. Het betekende direct het einde van de sessie voor de Britse WK-leider, die reed met een reserve-motorblok en dus niet hoeft te vrezen voor een gridstraf bij de race.

Toen Verstappen later weer bezig leek met een verbetering van de snelste ronde, moest hij opnieuw in de ankers, ditmaal voor Nikita Mazepin. De Rus was met zijn Haas de grindbak bij de Hans Ernst-chicane in geschoven. De vrije training werd zodoende opnieuw stilgelegd.

Verstappen bleef in het vervolg steken op de vijfde plaats in de sessie, vooral omdat het laatste deel van de tweede vrije training traditioneel in het teken staat van de zogeheten , ofwel het simuleren van gebalanceerde rondetijden in race-omstandigheden. Ferrari-coureurs Leclerc en Sainz leidden aan het eind van de rit de dans op het scorebord, vóór Alpine-rijder Esteban Ocon.

Vrijdagochtend was Hamilton de snelste in de eerste vrije training. Het verschil met nummer twee Verstappen was toen minimaal: 0,097 seconde. Ook toen toonde Ferrari aan snel te zijn, want Sainz en Leclerc bezetten in de eerste vrije training de derde en de vierde plaats.

Zaterdagochtend (12:00 uur) vindt de derde vrije training plaats, gevolgd door de belangrijke kwalificatie om 15:00 uur. De race start zondag eveneens om 15:00 uur en is live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Bron: 1Limburg Sportnieuws