Home > Eroica Limburg eert wielerhelden

Eroica Limburg eert wielerhelden

sep 3, 2021 | 1Limburg, Sport

Niemand minder dan Jan Janssen, Joop Zoetemelk én Bernard Hinault stonden in de gemeentegrot van Valkenburg in de schijnwerpers. De drie winnaars van de gele trui onthulden hun eigen plaquette aan de Wall of Fame waar het wielerverleden traditioneel vereeuwigd en geëerd wordt.

Het is meteen het startsein voor een vol wielerweekend waarbij de vermaarde en zeer succesvolle TI-Raleigh ploeg uit de jaren 80 weer bij elkaar komt en met een reünie. Tijdens de aansluitende Raleigh-Ride, rond Valkenburg, stappen de helden van weleer ook zelf nog even op de fiets.

Dat ook vijfvoudig Tour-winnaar Bernard Hinault vanuit Frankrijk afreist, zorgt voor een extra speciaal tintje aan de jubileumeditie. “We konden onze oren niet geloven toen Eroica Limburg ambassadeur Bennie Ceulen met dit heuglijke en unieke nieuws kwam”, zo vertelt medeorganisator Iwan Linckens enthousiast. “We sprongen bijna een gat in de lucht, zeker na een zo frustrerend verlopen afgelopen jaar. We hebben nu niet één, niet twee, maar zelfs drie Tourwinnaars in ons midden, echt uniek”, vult medeorganisator Richard van Beek aan.

En zo viert het wielerfestival, waar retrostijl centraal staat, de gele trui en zullen een paar honderd liefhebbers van klassieke racefietsen en wielerkleding ook de weg op gaan om diverse afstanden af te leggen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws